Denemarken/​Italië/​Duitsland/​Frankrijk/​Noorwegen/​Zweden 1994. Fantasy van Lars von Trier. Met o.a. Ernst-Hugo Järegård, Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen, Søren Pilmark en Ghita Nørby.

VPRO Cinema

De arrogante, Zweedse neurochirurg Stig Helmer minacht de Denen, maar toch werkt hij in een groot ziekenhuis in Kopenhagen. Hij zou wel een toontje lager mogen zingen: onlangs verpestte hij een hersenoperatie op een meisje, dat nu in vegetatieve staat verkeert. Ook in het ziekenhuis ligt een patiënte die steeds het geluid van een huilend meisje hoort, ze gaat op onderzoek uit. Het zijn twee van de verhaallijnen in deze prachtige serie, waarin Von Trier een surrealistische wereld vol onverklaarbare fenomenen laat zien in fraaie sepiakleuren. Er zijn twee series van vier afleveringen gemaakt, tot een geplande derde serie kwam het niet omdat acteurs Ernst-Hugo Järegård en Kirsten Rolffes inmiddels overleden waren.

credits

Regie:
Lars von Trier, Morten Arnfred
Bedenker:
Lars von Trier
Cast:
Ernst-Hugo Järegård, Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen, Søren Pilmark, Ghita Nørby, Jens Okking, Otto Brandenburg, Baard Owe, Birgitte Raaberg, Peter Mygind, Udo Kier, Laura Christensen, Holger Perfort
Scenario:
Lars von Trier, Niels Vorsel, Tómas Gislason
Productie:
Svend Abrahamsen, Peter Aalbæk Jensen, Vibeke Windeløv
Camera:
Eric Kress
Muziek:
Joachim Holbek
Montage:
Molly Marlene Stensgaard
Jaar:
1994
Alt. titels:
Riget
Genres:
Fantasy, Horror, Mysterie, Drama, Televisieserie
Landen:
Denemarken, Italië, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden
Seizoen 1
4 afleveringen (1994)
VPRO Cinema
Seizoen 2
4 afleveringen (1997)
VPRO Cinema