Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste dvd-releases van series in de maand september.

4 september

Treme - Seizoen 3
Meer dan twee jaar na orkaan Katrina proberen de inwoners van New Orleans hun leven weer op te bouwen. Eindelijk begint het geld weer binnen te stromen, iets dat nieuwe spanningen teweegbrengt.
Sterren:
****

17 september

Top of the Lake - miniserie
Zesdelige miniserie van Jane Campion is gegoten in de vorm van een whodunnit, maar veel meer dan een genre-oefening. In een afgelegen dorpje in Nieuw-Zeeland is een twaalfjarig meisje verdwenen, dat vijf maanden zwanger was. Politievrouw Robin (Elisabeth Moss), die in het dorp is opgegroeid, onderzoekt de zaak. Zo krijgt ze te maken met akelige drugsbaas Matt (Peter Mullan) en stoïcijnse goeroe GJ (Holly Hunter), leidster van een plaatselijke vrouwencommune.
Sterren: *****

18 september

The Borgias - Seizoen 2
Tweede seizoen van de televisieserie van filmmaker Neil Jordan (oa The Crying Game, Interview with the Vampire), over de machtige Italiaanse familie Borgia.
Sterren: ****

Dexter - Seizoen 7
Serie over het dubbelleven van Dexter Morgan: een seriemoordenaar en bloedspatanalyst bij de politie van Miami. In het zevende seizoen moet zus Debra zich met zijn identiteit zien te verzoenen.
Sterren: ****

Homeland - Seizoen 2
In een overvallen Al Qaida-basis in Afghanistan wordt de dood gewaande Amerikaanse marinier Brody gevonden. Eenmaal terug in de VS wordt hij als een held ontvangen. CIA-agente Carry ruikt onraad: is de marinier tijdens zijn gevangenschap niet overgelopen? Erg spannende dramaserie combineert complexe personages en psychologische intriges met verrassende (soms nogal vergezochte) plotwendingen en een vleugje actie. In het tweede seizoen zet Carry haar jacht op terroristenleider Abu Nazir door terwijl ze probeert haar relatie met de verdachte Brody verborgen te houden.
Sterren: ****

25 september

The Walking Dead - Seizoen 3
Een groepje overlevenden van de zombie- apocalyps moet zich zien te redden tussen de vleeseters. Daarbij blijken de mensen niet zelden gevaarlijker dan de monsters. Het gegeven van deze griezelsoap is niet bijster origineel, maar effectief uitgewerkt, met een afgewogen mix van horror, actie en menselijk drama. In het derde seizoen zijn de personages de veilige boerderij van Hershel ontvlucht en moeten ze opnieuw in de buitenwereld zien te overleven.
Sterren:
***