Waar blijf je de komende weken voor thuis? Een overzicht van de interessantste dramaseries die binnenkort te zien zijn op de Nederlandse televisie.

Alcatraz: seizoen 1
Net 5 brengt de nieuwe crimeserie Alcatraz, geproduceerd door J.J. Abrams (Lost, Star Trek). In 1963 verdwenen alle gevangen en bewakers op mysterieuze wijze van gevangeniseiland Alcatraz. Nu keren zij plotseling terug. Aan een geheim agentschap de taak hen opnieuw gevangen te nemen. Na 13 afleveringen werd de serie wegens tegenvallende kijkcijfers in Amerika van de buis gehaald.
Vanaf 16 maart op Net5

Homeland: seizoen 2
Ook dit jaar wordt de Amerikaanse serie Homeland door BNN uitgezonden. Het eerste seizoen werd erg goed ontvangen en bekeken in eigen land, en uiteindelijk bekroond met een Golden Globe voor beste drama. Seizoen twee begint niet waar één ophield ( met Carrie’s elektroshocks), maar een tijd later. Centraal blijft de relatie tussen Carrie en Brody. Verder mogen we nieuwe personages verwachten, vooral bij de CIA.
Vanaf 24 maart op Nederland 3

Mad Men: seizoen 5
De VARA gaat het vijfde seizoen van Mad Men uitzenden, een serie over een reclamekantoor in de jaren zestig. Op het nieuwe seizoen werd in de Verenigde Staten gemengd gereageerd. Het was typisch Mad Men, maar veel kijkers hadden van de inhoud meer verwacht – zeker omdat ze anderhalf jaar moesten wachten op de nieuwe afleveringen.
Vanaf 28 maart op Nederland 2

Doctor Who: seizoen 7 – deel 2
30 maart begint het tweede deel van het zevende seizoen van Doctor Who bij BBC One. Door de schrijver, Steven Moffat, worden de acht nieuwe afleveringen omschreven als een ‘stedelijke thriller’, die zich in het heden afspeelt. Rode draad in het seizoen is ‘iets wat leeft in de wifi’ en zich voedt met de menselijke geest.
Vanaf 30 maart op BBC One

Game of Thrones: seizoen 3
HBO zendt op 31 maart in de VS de nieuwste aflevering van Game of Thrones uit en op 1 april is diezelfde aflevering al bij HBO Nederland te bekijken. Het derde seizoen is gebaseerd op het derde boek in de reeks van George R.R. Martin, dat zoveel verhaallijnen bevat, dat er twee seizoenen van gemaakt gaan worden. In seizoen drie gaat de strijd om de troon verder, komt het gevaar achter de muur komt dichterbij en keert Carice van Houten terug als priesteres Melisandre.
Vanaf 1 april op HBO