VPRO Cinema speurt elke week het filmaanbod van streamingsdienst Netflix af en vist de spreekwoordelijke krenten uit de pap. Van nieuwkomers tot klassiekers, van arthouse tot de betere blockbuster. Met deze week: Remember the Titans en The Usual Suspects

Net toegevoegd: Remember the Titans

Het aantal voortreffelijke films dat de laatste tijd is toegevoegd valt op één hand te tellen: ook Netflix lijkt een zomerstop te hebben ingelast. Deze inspirerende sportfilm is gelukkig wel zeer de moeite waard: Denzel Washington speelt een coach van een American Football-team bestaande uit zwarte en witte spelers, een noviteit in de jaren zeventig. De inspirerende speeches uit de film worden nog altijd grijsgedraaid in sportkleedkamers over de hele wereld.

Actueel: The Usual Suspects

Bryan Singers superheldenfilm X- Men: Apocalypse draait momenteel in de bioscoop, maar deze ingenieuze misdaadthriller uit 1995 is nog altijd met afstand zijn beste werk. Al lag dat misschien niet zozeer aan Singer, maar vooral aan het meesterlijke script van Christopher McQuarrie — een manke crimineel vertelt in een raamvertelling de hele geschiedenis achter zijn betrokkenheid bij een bloedbad — en het imponerende acteerwerk van Kevin Spacey. Zowel McQuarrie als Spacey wonnen een Oscar.

Meer Netflix-tips