VPRO Cinema speurt elke week het filmaanbod van streamingsdienst Netflix af en vist de spreekwoordelijke krenten uit de pap. Van nieuwkomers tot klassiekers, van arthouse tot de betere blockbuster. Met deze week een bangmaak-fabriek, Leonardo DiCaprio in New York en een bloederig schoolbal.

Carrie

Carrie is een verlegen, onopvallend meisje met een sadistische en doorgeslagen religieuze moeder. Tijdens het schoolbal verzinnen het populairste meisje van de klas en haar vriendje een smerige grap om haar voor gek te zetten. Maar Carrie beschikt over bovennatuurlijke gaven... Uitstekende en angstaanjagende horrorfilm naar de roman van Stephen King.

Coco avant Chanel

Biopic over de vroege jaren van Coco Chanel (Audrey Tautou). Als arm weesmeisje begon ze als naaister, en raakte via een baantje in een revue in contact met de gefortuneerde Étienne Balsan. Hij is haar opstapje naar de mondaine wereld van de Parijse high society. Daar valt ze op met haar eigenzinnige smaak in kleding. Bijzonder smaakvolle vertelling, stijlvol en elegant als de modeontwerpster zelf.

The King of Comedy

The King of Comedy is een film over obsessies, zoals de meeste films van regisseur Martin Scorsese. Huisacteur Robert De Niro neemt wederom de hoofdrol voor zijn rekening als de drammerige handtekeningenjager Rupert Pupkin, die net zo beroemd wil worden als zijn idool: tv-komiek Jerry Langford. Bitterzoete en bijtende satire op de Amerikaanse showwereld.

Monsters, inc.

Warmbloedige animatiefilm uit de Pixar studio's. De griezelige werknemers van Monsters, Incorporated komen 's nachts uit de kinderkamerkast om de angstkreten van kinderen te verzamelen, ten behoeve van de stroomvoorziening van Monstropolis. Aan de top staat het harige beest Sulley (stem John Goodman) die samen met eenogige Mike (Billy Crystal) per ongeluk een mensenmeisje naar Monstropolis haalt, een faux pas in de wereld van kinderverschrikkers.

Gangs of New York

Tien Oscarnominaties kreeg Gangs of New York, de film die Martin Scorsese al vanaf eind jaren zeventig in zijn agenda had staan. In de Romeinse Cinecittà studio's bouwde hij het New York van halverwege de negentiende eeuw na, waar in de straten bitter strijd wordt geleverd tussen verschillende immigrantengroepen. De jonge Amsterdam (Leonardo DiCaprio) groeit er op om te zien hoe zijn vader wordt vermoord door een monsterlijke man die niet voor niets de bijnaam The Butcher (Daniel Day-Lewis) draagt. Eenmaal volwassen zint hij op wraak.

Meer filmtips voor Netflix?

Zoek je meer tips voor Netflix? Kijk op deze pagina voor eerdere artikelen in deze serie.