Het Leiden International Film Festival, waarvan de elfde editie plaatsvindt van 28 oktober tot en met 6 november, is in razend tempo uitgegroeid tot één van de belangrijkste Nederlandse filmfestival. We blikken alvast vooruit met vier prachtige films uit het programma, waarvan we eerder al de makers interviewden in Venetië en Cannes.

Arrival (Denis Villeneuve)

Als op meerdere plaatsen ter wereld mysterieuze gevaartes uit de ruimte neerdalen, krijgt taalkundige Louise Banks (Amy Adams) de leiding over een team van specialisten dat onderzoek gaat doen. Van de regisseur van Incendies en Prisoners.

Frantz (François Ozon)

In een Duits dorp vlak na de Eerste Wereldoorlog bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag merkt ze de Fransman Adrien op die bloemen op hetzelfde graf legt. Van de regisseur van Sous le sable en Swimming Pool.

I, Daniel Blake (Ken Loach)

Een 59-jarige man die gedwongen door ziekte hulp zoekt bij de overheid loopt tegen een muur van bureaucratie op. Sociaal drama van Ken Loach (The Wind That Shakes the Barley), dat op het filmfestival van Cannes bekroond werd met de Gouden Palm.

Juste la fin du monde (Xavier Dolan)

Een jonge schrijver keert terug naar zijn geboortedorp om zijn familie te vertellen dat hij stervende is. Wat bedoeld was als een prettig laatste samenzijn, wordt een middag vol gekibbel en verwijten. In Cannes bekroond drama van wonderkind Xavier Dolan (Mommy).

Meer informatie?

Meer weten over Leiden International Film Festival? Bezoek de officiële festivalsite voor vertoningstijden, tickets en meer.