VPRO Cinema speurt elke week het filmaanbod van streamingsdienst Netflix af en vist de spreekwoordelijke krenten uit de pap. Van nieuwkomers tot klassiekers, van arthouse tot de betere blockbuster. Met deze week: Frankenweenie, Weekend en The Maltese Falcon.

Net toegevoegd: Frankenweenie
Animatiefilm uit 2012 . Lengte: 87 min.


Schattige, morbide en bovenal zeer grappige stop motion-animatiefilm waarin een jongetje zijn hond probeert terug te brengen uit de dood. Met behulp van de bliksem uiteraard. Geregisseerd door Tim Burton (Edward Scissorhands, Corpse Bride), die andermaal een subtiel macaber universum uit zijn hoge hoed tovert. Gebaseerd op zijn gelijknamige korte film uit 1984.
Bekijk de trailer


Actueel: Weekend
Romantisch drama uit 2011. Lengte: 97 min.

Onlangs uitgeroepen tot een-na-beste LGBT-film aller tijden (achter Carol) door honderd Britse critici en programmeurs. De film draait volledig om de introverte romanticus Russell en de extraverte cynicus Glen, die na hun eerste ontmoeting in een bar bij elkaar in bed belanden. Al pratende leren de twee elkaar de volgende ochtend kennen.
Bekijk de trailer


Klassieker: The Maltese Falcon
Film noir uit 1941. Lengte: 100 min.


Meesterlijke film noir uit 1941 die alles in zich heeft: humor, spanning, drama, romantiek, en bovenal Humphrey Bogart. De legendarische acteur speelt een privédetective wiens partner tijdens een opdracht wordt vermoord. Zijn dood blijkt te maken te hebben met een kostbaar beeldje dat al jaren onvindbaar is. Terug te vinden op nummer 31 in de top 100 beste films van het American Film Institute.
Bekijk de trailer

 

Nog meer Netflix-tips? Die zijn hier terug te vinden