Van 6 tot en met 9 oktober vindt in het Rotterdamse filmtheater LantarenVenster de 11de editie van het Camera Japan Festival plaats. We tippen drie films.

The Actor (Satoko Yokohama)

The Actor

The Actor

Fantastische mix van drama, romantiek, satire en magisch-realisme. Hoofdpersoon is bijrolacteur/edelfigurant Takuji: we zien hem stijlvol sterven in een actiefilm, zwoegen in een surrealistisch theaterstuk én verliefd worden op een serveerster in een klein bergstadje. Maar vooral onvergetelijk (en hartverscheurend mooi) is zijn auditie voor een enigmatische Spaanse filmregisseur. Volstrekt uniek.

Creepy (Kiyoshi Kurosawa)

Creepy

Creepy

Kiyoshi Kurosawa is met afstand de bekendste naam op het festival dit jaar. Dankzij wervelende genrefilms als Cure en Pulse groeide hij eind jaren '90 uit tot een van de vaandeldragers van de moderne Japanse cinema. Zijn laatste films vielen echter wat tegen, maar met Creepy keert hij eindelijk terug op zijn oude niveau. Een heerlijk duivelse thriller die zijn naam meer dan eer aan doet, over een oud-rechercheur die een mysterieuze, nooit opgeloste verdwijningszaak onderzoekt.

The Projects (Junji Sakamoto)

The Projects

The Projects

Hoofdthema van Camera Japan dit jaar is komedie, en deze geestige ensemblefilm is één van de hoogtepunten binnen het themaprogramma. Plaats van handeling is een zogeheten danchi in Osaka: een appartementencomplex waar heden ten dage vooral bejaarden wonen. De bewoners van de danchi zijn in rep en roer als één van hun buren spoorloos verdwenen blijkt te zien: al roddelend vestigen ze hun verdenking op zijn achtergebleven echtgenote. Hartverwarmend cinema voor alle leeftijden.

Meer informatie?

Meer weten over Camera Japan? Bezoek de officiële festivalsite voor vertoningstijden, tickets en meer.