One Night Stand is een project van de VPRO, NTR en Vara waarin talentvolle nieuwe makers een televisiefilm van vijftig minuten mogen maken. De films worden op de late vrijdagavond uitgezonden op NPO 2.

Voor Emilia
Scenario en regie Martijn Maria Smits. Naar een oorspronkelijk scenario van Thibaut Delpeut. Met Loes Schnepper, Susan Radder en Kuno Bakker.
Lies, een 51-jarige lerares Duits, dreigt de controle over zichzelf te verliezen wanneer er een nieuw meisje in haar klas komt dat haar confronteert met haar grootste verdriet. Lies raakt in de ban van wraakgevoelens. Pijnlijk, maar indrukwekkend portret van een vrouw op het randje . Gouden Kalf voor hoofdrolspeelster Loes Schnepper.
vrijdag 5 december , NPO 2, 23.00-23.55 uur



Arezo
Scenario en regie Wiam Al-Zahari. Met Roshanak Morrowatian, Saman Amini en Mohamed Naaleye.
Arezo is als kind gevlucht uit Iran en zit nu in Nederland op de dansacademie. Dan staat haar broer Koshan opeens op de stoep. Broer en zus reageren heftig op elkaar; er spelen duidelijk oude trauma’s. Maar wat er vroeger gebeurd is of kan zijn blijft een – vrij frustrerend – raadsel. Ter compensatie zijn er wel veel dansscènes en bijzondere muziek. Zo zingt Koshan op een gegeven moment een mooie blues in het Nederlands.
12 december, 23.30 uur



Ketamine
Scenario Thijs de Beer. Regie Rogier Hesp. Met Sanne den Hartogh en Jonas Smulders.
De broers Sjoerd (26) en Vincent (21) rijden naar een Belgisch dorpje voor de begrafenis van hun moeder, die daar vandaan komt. De twee blijven er hangen en proberen met veel drugs en drank hun nare verleden te vergeten. Sfeervolle, maar ook topzware film, met naast Sanne den Hartogh de jonge rijzende ster Jonas Smulders.
19 december, 23.15 uur



Vrij
Scenario Laura van Dijk. Regie: Martijn de Jong. Met Mads Wittermans, Ysa Dekker en Laurien Riha.
De tot levenslang veroordeelde Kevin (Mads Wittermans) bouwt per brief een intense band op met een meisje van tien, dat hem schrijft omdat ze haar spreekbeurt over moordenaars houdt. Deze Mariska (Ysa Dekker en Laurien Riha) geeft hem zijn levenslust terug . Alleen, is dat wel zo handig als je nooit meer vrijkomt? Vrij is geen waarschijnlijke, wel een ontroerende film.
2 januari, 22.50 uur



Basile H.
Scenario Rob Arends en Lisa de Rooy. Regie Janneke van Heesch. Met Hans Dagelet, Marieke Heebink en Carolien Spoor.
Basile (Hans Dagelet) is rijk, succesvol, getrouwd en opa; hij heeft alles voor elkaar en krijgt binnenkort ook nog eens een mooie Europese functie. Maar dan dreigt een jonge serveerster hem met aangifte van verkrachting. Ze eist anderhalf miljoen. Basiles wereld stort in en hij vraagt zijn vrouw (Marieke Heebink) om hulp. Klinkt spannend, maar de voornaamste gedachte tijdens het kijken blijkt: nou en. De personages blijven te veel op afstand om te kunnen raken.
9 januari, 23.00 uur



Eddy & Coby
Scenario Marco Knijnenburg. Regie Jeroen Annokkee . Met Cynthia Abma, Ton Kas en Roger Carvalho.
Als maffiabaas Eddy ( Ton Kas) door een aanslag verlamd raakt en opeens de hele dag thuis is, weet zijn vrouw Coby (Cynthia Abma) zich geen raad met hem. Ze was namelijk net een verhouding begonnen met haar personal trainer, de geldbeluste Patrick (Roger Carvalho). De enige komedie van de lichting 2014 is soms flauw, maar soms ook heel grappig. Met fijne bijrollen – de zogenaamd-niet-racistische Fred en de dromerige Reneetje – en mooie details, zoals de briljante kitsch-schilderijen van Scarface die in de villa hangen.
16 januari, 23.00 uur