Het IFFR is ook op themakanaal Cultura24 te volgen. Van maandag 27 januari t/m vrijdag 31 januari worden films, festivalverslagen van CinemaTV en de zogeheten Big Talks, een talkshow vanuit het Nieuwe Luxor in Rotterdam, uitgezonden.

De films
Maandag 27 januari, 20:30 uur: Pandora’s Box
Ontroerende en komische Turkse speelfilm van regisseur Yesim Ustaoglu. Over twee zussen en een broer die op zoek gaan naar hun demente moeder. De film draaide in 2009 op het IFFR.

Maandag 27 januari, 22:35 uur: Teza
Teza is een epos over de turbulente geschiedenis van Ethiopië, vanuit het perspectief van een gematigd intellectueel die zijn integriteit onder barbaarse omstandigheden probeert te bewaren.  Regie: Haile Gerima. Winnaar van de Dioraphte Prijs op het IFFR 2009.

Dinsdag 28 januari, 20:30 uur: Pure Coolness
In sommige delen van Kirgizië is het nog altijd gebruikelijk een bruid te stelen, een oude wrede traditie die het thema vormt van dit lichtvoetige drama. Kirgizische speelfilm uit 2007 van regisseur Ernest Abdyjaparov, mede geproduceerd door het IFFR.

Woensdag 29 januari, 20:30 uur: The Firm Land
In een afgelegen dorp aan de Indische Oceaan slaat een dodelijke ziekte toe. Enkele dorpelingen trekken naar de stad op zoek naar wijze mannen om de zaak bij de bureaucratische overheid te bepleiten. Iraans/Franse Film uit 2009 van regisseur Chapour C. Haghighat.

Donderdag 30 januari, 20:30 uur: Turistas
Tragikomische Chileense film van regisseur Alicia Scherson over twee dertigers in een relatiecrisis, die al op de eerste dag van hun vakantie tot een scheiding leidt. De film ging in 2009 op het IFFR in première.

Vrijdag 31 januari, 20:30 uur: Be Calm and Count to Seven
Lyrische en grappige speelfilm uit Iran over mensen op de zuidelijke eilanden die leven van het smokkelen van allerlei goederen, waarbij ze worden opgejaagd door de plaatselijke politie. De film won in 2009 een Tiger Award op het IFFR.

Zie de site van van Cultura24 voor meer informatie