Vannacht bij de VPRO op Nederland 2: de IFFR filmnacht, met films die eerder in Rotterdam werden vertoond. Tussen de films door zijn interviews met de makers te zien.

00:15 - 2:29: Biutiful van Alejandro González Iñárritu
De eerste film van Iñárritu zonder scenarioschrijver Guillermo Arriaga (Amores perros, 21 Grams, Babel) is een ambitieuze vertelling over stervende sjacheraar Uxbal (Bardem), die in de drie maanden die hem nog resten zijn leven - en dan vooral zijn gezin -op orde probeert te brengen. Dat blijkt een onmogelijke opgave met zijn bipolaire ex (Álvarez), een handvol illegale Chinezen en zijn Afrikaanse vrienden die stiekem spulletjes verkopen op straat. Somber en zwaar, maar onvergetelijk. Gouden Palm voor Bardem, nominaties voor beste niet-Engelstalige film bij de Oscars en de BAFTA's.

02:25- 03:50: Les géants van Bouli Lanners
Derde regie van multitalent Lanners is een Waalse Stand by Me in 84 onvergetelijke minuten. Zomer in de Luxemburgse Ardennen. Broertjes Zak (Chasseriaud) en Seth (Nissen), door hun moeder in het huis van overleden opa achtergelaten, sluiten een intense vriendschap met medeverschoppeling Danny (Bartel). Gedrieën treden ze, berooid en onverschrokken, in hun gedeelde eenzaamheid het leven en de wereld tegemoet. Adembenemende fotografie van Jean-Paul de Zaetijd, passend melancholieke folkrock van The Bony King of Nowhere. In een subtiele nevenrol: Marthe Keller.

03:55 - 05:35: Clip van Maja Milos 
'De minister financiert kinderporno', kopte een Servische krant in 2012, gevolgd door een vlammend artikel waarin de expliciete seks tussen een veertienjarig meisje en haar achttienjarige vriend in de gesubsidieerde film Klip wordt afgedaan als effectbejag. Filmmaker Milos ( 1983) benadrukte dat het ging om meerderjarige stand-ins en dat de film - over verveelde tieners die zich overgeven aan seks, drugs en turbo folk in een Servisch provinciestadje - een rake afspiegeling is van de werkelijkheid in naoorlogs Servië. Klip won een Tiger Award en een KNF Award (Kring van Nederlandse Filmjournalisten) op het Rotterdamse filmfestival.