Natuurlijk is filmzender VPRO weer volop aanwezig in Rotterdam. Bekijk hier een overzicht van alle uitzendingen en activiteiten.


Les géants

Op televisie

Tijdens het festival zendt de VPRO worden twee IFFR Filmnachten uitgezonden, met films die eerder in Rotterdam werden vertoond.

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 januari:
Biutiful van Alejandro González Iñárritu
Les géants van Bouli Lanners
Clip van Maja Milos
Tussen de films zijn interviews met de makers te zien.

In de nacht van vrijdag 31 januari op zaterdag 1 februari:
La meglio gioventu, het zes uur durende Italiaanse familie-epos van Marco Tullio Giordana, in 2004 winnaar van de Publieksprijs op het IFFR. Met voorafgaand een interview met de regisseur.

Op Cultura24

Kunstkanaal Cultura24 staat vanaf maandag 27 januari tot en met vrijdag 31 januari iedere avond in het teken van het IFFR. Met dagelijks een IFFR-speelfilm, de VPRO Tiger Reports en van di t/m vr een rechtstreeks verslag van een Big Talk, waarin Hans Maarten van den Brink in de Nieuwe Luxor in Rotterdam praat met een van de gasten op het festival.

Op Holland Doc 24

Aansluitend op het IFFR-thema The State of Europe zijn van 18 t/m 24 januari op themakanaal Holland Doc 24 documentaires van regionale omroepen uit heel Europa te zien. Bezoek voor meer informatie de site van Holland Doc.

Op internet

VPRO Tiger Report
Elke dag vanaf 11.00 uur online: een verse uitzending van het VPRO Tiger Report . Interviews met de belangrijkste festivalgasten en reportages. De Tiger Reports zijn te zien op Cultura24, Cinema.nl, vpro.nl en de website van het IFFR.

vpro.nl
Op vpro.nl is alles rondom het IFFR terug te vinden: interviews, reportages, en extra items over het festival. Deze week is er ook een bijzondere filmaflevering van VPROTV.

Cinema.nl
Op de speciale website cinema.nl/ iffr dagelijks filmtips van de redactie, trailers van de films en het laatste nieuws vanuit Rotterdam.

Op de radio

Nooit meer slapen, het nieuwe cultuurprogramma van de VPRO op Radio 1, besteedt aandacht aan het festival. Op dinsdag 21 januari is Dick Tuinder hoofdgast in het programma, naar aanleiding van de vertoning van zijn film Afscheid van de Maan die in Rotterdam in première gaat Radio 1, 0. 00-2.00 uur.


Elise Schaap in Afscheid van de maan

In de bioscoop

De VPRO is in Rotterdam ook ín de bioscoop te vinden. Dit jaar als co-producent van de film Afscheid van de maan (zie foto), en van de documentaires Circus Time van René Hazekamp, over een circusschool in de buurt van Schiedam, en See No Evil van Jos de Putter, over drie beroemde bejaarde apen uit de showbusiness en de wetenschap.

In Rotterdam

Previewdag
Als eerste de cinematografische hoogtepunten van IFFR 2014 verkennen? Bezoekers van de VPRO Previewdag krijgen tijdens International Film Festival Rotterdam op donderdag 23 januari 2014 zes previews voorgeschoteld, met zorg geselecteerd door de VPRO- filmredactie en IFFR-programmeurs. De dag is exclusief toegankelijk voor VPRO- leden. Kaarten zijn via vpro.nl/ evenementen te koop.
Datum: donderdag 23 januari 2014.
Tijd: 10.00-23:30 uur.
Locatie: Pathé Schouwburgplein, zalen 1, 4, 5 en 7.
Prijs: € 43,50 voor VPRO-leden (maximaal 2 tickets per VPRO-lid).

VPRO meets Dance Dance Dance
Op donderdag 23 januari programmeert 3voor12 verrassingsoptredens, waar je geheid van in beweging komt en de bloedsomloop na het bioscoopzitten weer een impuls kan geven.
Stadsschouwburg, 23.00-3.00 uur.