Naar aanleiding van de première van Wilbur Wants To Kill Himself acht andere films waarin personages (en acteurs) vaarwel zeggen tegen de wrede wereld.

Zelfmoordpogingen in films: de ene keer zijn ze stripachtig grappig, zoals de industrieel die zich in The Hudsucker Proxy (1994) uit het raam wil storten, maar na een lange aanloop over de vergadertafel tegen de ruit blijft plakken...

... en de andere keer is het ondraaglijk realistisch, zoals in het geval van de man die in The Isle (2000) een draad met vishaakjes inslikt, om er vervolgens flink hard aan te trekken.

In Nostalghia (1983) steekt een onheilsprofeet zichzelf in brand als protest tegen de verziekte moderne maatschappij...

... terwijl zelfverbranding voor deze Indiase meneer uit Airplane! (1980) de enige manier is om te ontsnappen aan de dodelijk deprimerende memoires van zijn medepassagier.

In The Virgin Suicides (2000) plegen vijf zusjes zonder duideljke motieven zelfmoord...

... terwijl in Suicide Club (2001) een complete klas voor de metro springt en daarmee talloze andere scholieren inspireert tot soortgelijke acties.

Wie genoeg heeft van alles hoeft zich niet per se van kant te maken: de doodongelukkige zakenman uit Seconds (1966) laat zich middels plastische chirurgie veranderen in Rock Hudson en begint een nieuw leven als viriele kunstschilder. Niet dat het helpt.

Een loslopende vogel of een figurant die zichzelf ophangt? Nog steeds weet men niet precies wat er op de achtergrond gebeurt in één van de muzikale nummers uit The Wizard of Oz (1939).