VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van alle nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a. The Lost Daughter, het regiedebuut van Maggie Gyllenhaal en Marvels nieuwe blockbuster Spider-Man: No Way Home.

The Lost Daughter (Maggie Gyllenhaal)

Verfilming van de gelijknamige novelle van Elena Ferrante, over een literatuurprofessor (Olivia Colman) die tijdens een werkvakantie op een Grieks eiland een jonge moeder en haar dochtertje op het strand ziet spelen. Dat roept herinneringen op aan haar eigen moederschap. En dat zijn geen goede herinneringen.

VPRO Cinema (★★★★★) 'IJzersterke bewerking van novelle'
de Volkskrant (★★★★) 'Een rijker filmpersonage is moeilijk voorstelbaar'
NRC (★★★★) 'Uitstekend regiedebuut dat harde vragen stelt'
The Guardian (★★★★) 'A captivating miniature of Ferrante's 2008 novel'

Spider-Man: No Way Home (Jon Watts)

Voor de allereerste keer is Spider-Man ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn leven als superheld. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, staat er meer op het spel dan ooit tevoren.

VPRO Cinema (★★★) 'Verrassende bijrollen en leuke grapjes, maar niet per se een heel sterk of coherent verhaal' 
AD (★★★★) 'Pretentieloos potje popcornplezier'
Trouw (★★) 'Therapeutisch vingerverven met schurken'
Empire Magazine (★★★★★) 'Monumentally successful Spider-installment'

De Drekkies (Toby Genkel, Jens Møller)

De Drekkies komen terecht in Stinkstad, dat last heeft van een stinkende vuilnisbelt. Als Max, zoon van de burgermeester van Stinkstad, de Drekkies op de vuilnisbelt tegenkomt, begrijpt hij al snel wat deze wezentjes voor Stinkstad kunnen betekenen: ze eten vuilnis. Maar de vrouw van de burgemeester en de gewetenloze aannemer Hamer hebben andere plannen.

NRC (★★★) 'Verwantschap met Pluk en het anti-autoritaire anarchisme van Annie M.G. Schmidt'
Cinemagazine (★★★) 'Een vermakelijk avontuur voor jonge kinderen'

Monster Family 2 (Holger Tappe)

Een jaar na het einde van Monster Familie 1 worstelt de familie Wensbot opnieuw met hun tekortkomingen. Wanneer heks Baba Yaga en butler Renfield worden ontvoerd door de perfecte, supercoole Mila Starr heeft de familie Wensbot maar één keuze: terug veranderen naar monsters.

NRC (★★) 'Lijkt vooral met dollartekens in de ogen te zijn geschreven'
 

Gogo (Pascal Plisson)

Priscilla Sitieni, ook bekend als Gogo, woont in het hart van de Rift Valley, Noordwest-Kenia. Ze is 94 jaar oud en de oudste basisschoolleerling. Dit schooljaar zal anders zijn dan anders in het dorp. Nu ze in het laatste jaar op de basisschool zit wil Gogo namelijk het doel van haar leven bereiken: haar diploma halen.

de Volkskrant (★) 'Het goedbedoelde Gogo heeft geen enkele diepgang'
Het Parool: 'Te rooskleurig om geloofwaardig te zijn'

Silverstar (Diede in 't Veld)

Een aantal jaren na haar overwinning met Whitestar, runt Megan (Britt Dekker) haar eigen manege. Als Whitestar’s zoon, het jonge paard Silverstar, bij een stalbrand van schrik het bos in galoppeert, wordt hij gevonden door de 16-jarige Esmee. De twee hebben gelijk een bijzondere klik. Na de brand komt Esmee erachter dat er vreemde dingen gebeuren, maar niemand wil naar haar luisteren.

Van deze film zijn nog geen recensies verschenen

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop