VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van de nieuwste bioscoopfilms. Met deze week o.a. een ingekleurde documentaire over de Eerste Wereldoorlog, synchroonzwemmende mannen en een stopmotion-film over een reusachtige aap.

Le grand bain (Gilles Lellouche)

De depressieve Betrand vindt langzaam maar zeker plezier in het leven terug wanneer hij zich aansluit bij een groepje mannelijke synchroonzwemmers. Ook de andere zwemmers hebben zo hun eigen problemen, maar schaamte over hun favoriete bezigheid is er niet een van.

VPRO Cinema (★★★) 'Prettige mix van sociale komedie en sportfilm'
NRC (★★★★) 'Niet perfect, wel hartverwarmend'
de Volkskrant (★★) 'Na anderhalf uur is de lol er wel van af'
Variety: 'Door en door commercieel'

The White Crow (Ralph Fiennes)

Rudolf Noerejev, gekleed in een zwarte baret en een strak donker pak, zit op een vliegtuig van Sint Petersburg naar Parijs. In 1961 maakt hij deel uit van het wereldberoemde Kirov-Ballet. KGB-agenten vinden hem verdacht en confronteren hem met een schokkende eis.

VPRO Cinema (★★) 'Nogal log drama over artistieke vrijheid'
NRC (★★★★) 'Overtuigend, complex beeld van geniale balletdanser'
The Guardian (★★★) 'Een atletische, zelfverzekerde, veeleisende film'

Little (Tina Gordon Chism)

Zakenvrouw Jordan Sanders wordt ineens wakker in haar dure penthouse als dertienjarige tiener, vlak voor ze een belangrijke presentatie moet geven. Jordans assistente April is de enige die weet dat deze opstandige tiener in werkelijkheid de persoon is die haar dagelijks het leven zuur maakt.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen

Masha en de Beer 2 (Oleg Kuzovkov)

Masha en de vriendelijke Beer beleven samen met hun vriendjes Panda, Pinguïn, Rosie het varken en Tijger, nieuwe avonturen: een logeerpartijtje, ijshockey en apenstreken.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen

Achtergronden en interviews