VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies. Met deze week o.a. een verfilming van een succesroman van Esther Gerritsen, een Australische western en een Japans drama.

Radiance (Naomi Kawase)

Tijdens een testvertoning voor een blind speelfilmpubliek wordt Misako, beginnend schrijfster van audiobeschrijvingen voor slechtzienden, nogal bot op de vingers getikt door de slechtziende fotograaf Masaya. Maar als ze elkaar gaandeweg beter leren kennen, leert Misako de wereld door Masaya's lichtverliezende ogen te zien.

VPRO Cinema (★★★) 'Poëtisch-romantische bespiegeling over verbeeldingskracht'
NRC (★★★) 'Ontroerend' €
de Filmkrant 'Uitgesproken symboliek'

Tomb Raider (Roar Uthaug)

De 21-jarige Lara Croft weigert het imperium van haar vader over te nemen, die spoorloos is verdwenen in haar tienerjaren en door velen als vermoord wordt beschouwd. Ze besluit de moord op eigen houtje te gaan onderzoeken en belandt op een mythisch eiland ergens voor de kust van Japan.

VPRO Cinema (★★★) 'Vikander speelt een stoere, charmante heldin'
de Volkskrant (★★) 'Vikander overtuigt als opgefriste Croft'
NRC (★★) 'Weinig risico'
De Morgen 'Past in bredere trend'

LBJ (Rob Reiner)

Nadat hij zelf de verkiezingsstrijd tegen Kennedy heeft verloren, wordt senator Lyndon Baines Johnson running mate van zijn rivaal senator John F. Kennedy. Johnson wordt na de overwinning vice-president, maar geniet weinig invloed. Wanneer Kennedy wordt vermoord, verandert dit echter rigoureus. 

de Volkskrant (★★) 'Ontaardt in rommelige klucht'
NRC (★★★) 'Te veel make-up nekt de film'
de Filmkrant 'Levert amusante scènes op'