Elke week verzamelt VPRO Cinema de interessantste recensies uit binnen- en buitenland over de nieuwste bioscoopfilms. Met deze week het vonnis over Roald Dahl-verfilming De GVR, Star Trek Beyond en anti-maffiafilm Suburra.

The Family Fang (Jason Bateman)

Hoe groei je op als je ouders fanatieke performancekunstenaars zijn? Baxter en zijn zus Annie speelden als kinderen vaak mee in de bizarre ‘kunst’ van hun ouders, maar inmiddels leiden ze als vastgelopen schrijver en geplaagd actrice een vrij stuurloos bestaan.

De meningen
VPRO Cinema (***): 'Onconventioneel familiedrama'
de Volkskrant (***): 'Na afloop snel vergeten'
NRC (****): 'Verrukkelijk wijsneuzerige speurtocht'
De Filmkrant (**** ): 'Compleet verknipte familie'

Heaven on Earth (Kay Pollak)

Vervolg op de Zweedse arthouse-hit As It is In Heaven, waarin de bewoners van het dorp Ljusåker worstelen met de dood van hun dirigent Daniel Daneus. Zijn opvolger is zijn vrouw, die zich vol passie stort op haar nieuwe taak.

De meningen
VPRO Cinema (**): 'Voorspelbaar en flauw'
de Volkskrant (*): 'Alleen maar geschreeuw'
NRC (*): 'Vermoeiende film'

Kiki, el amor se hace (Paco Leon)

Vijf verhalen over seks en liefde. Zo probeert het getrouwde stel Paco en Ana de passie van hun seksuele relatie, lang verwaarloosd , nieuw leven in blazen en Sandra is een alleenstaande vrouw, midden in de zoektocht naar ware liefde.

De meningen
de Volkskrant (***): 'Ideale film voor zomeravond'
NRC (**): 'Enorme ideeënarmoede'

La última tierra (Pablo Lamar)

Subtiel en verstild drama dat op zintuiglijke wijze het rouwproces van een man uit Paraguay volgt. In statische, dialoogloze shots volgt de film de rituelen waarmee de man probeert om met het verlies van zijn vrouw om te gaan.

De meningen
de Volkskrant (****): 'Groot universeel verhaal'
De Filmkrant (****): 'Maakt intimiteit voelbaar'