Vlaamse buschauffeur Mario (Gene Bervoets) is met pensioen en verveelt zich thuis bij zijn vrouw een ongeluk. Zijn bus, met het logo van Paradise Trips prominent op de zijkant, staat nog altijd voor de deur. Dus ja, als het verzoek komt om een groepje feestgangers heen en weer te vervoeren naar een festival in Kroatië, wil Mario dat best doen.

De reis valt echter heel wat zwaarder dan verwacht. Dat het niet botert tussen de conservatieve chauffeur en zijn progressieve gezelschap is nog tot daaraan toe. Maar dat Mario's verloren zoon Jim (Jeroen Perceval) zich tussen de festivalgangers blijkt te bevinden, is voor beide mannen onverteerbaar. De twee zijn al jaren gebrouilleerd; Mario heeft Jims vriendin Miranda (de Nederlandse Noortje Herlaar) en zoontje Sunny zelfs nog nooit ontmoet.
 
Regisseur Raf Reyntjens maakte eerder reclames en videoclips (onder meer voor de Belgische artiest Stromae) waarin vaak grote contrasten centraal staan. Zijn tragikomische speelfilmdebuut Paradise Trips sluit daar dus naadloos bij aan. Zonder dat de personages direct karikaturen worden, zijn de verschillen lekker dik aangezet: Mario's carnavalsmuziek tegenover de hippe beats van de festivalgangers; zijn oudemannenkloffie en kale kruin tegenover hun zelfgemaakte outfits en moeilijke hipsterhaar.


 
De eerste helft van Paradise Trips, waarin we het verhaal eerst vanuit het perspectief van Mario en dan nog eens vanuit dat van Jim volgen, is veruit het sterkst. Met als mooie conclusie dat vader en zoon qua karakter meer op elkaar lijken dan ze zouden willen: de een koestert dan misschien een overdreven ontzag voor regels, de ander is in zijn haat jegens alles wat riekt naar kapitalisme niet minder rigide .
 
In de tweede helft is de koek dramatisch gezien wel een beetje op. De scènes gaan kabbelen en de voortgang laat zich raden. Jammer, maar al met al levert Reyntjens toch een heel aardig visitekaartje af; fraai gefilmd en goed gecast. Vooral hoofdrolspeler Gene Bervoets is de moeite waard: wie hem kent als de degelijke bijrolacteur uit vele Vlaamse en Nederlandse film- en tv- producties, zal versteld staan van zijn transformatie.