Jake Kasdan wist het nodige komische talent te verzamelen voor zijn komedie over een uitgelekte sekstape, maar de gehoopte spannende en grappige taferelen levert dat helaas niet op. Sex Tape is een teleurstellend flauwe sketch die – met een reeks nog flauwere grappen – uitgerekt wordt tot anderhalf uur.

Annie ( Cameron Diaz) en Jay ( Jason Segel) besluiten na jaren huwelijk en het opvoeden van twee kinderen hun ingedutte seksleven te reanimeren met een zelfgemaakte pornofilm. Ze gebruiken een iPad en Jay vergeet dat die automatisch synchroniseert met alle iPads die hij de laatste jaren aan bekenden heeft gegeven. Want blijkbaar geeft Jay regelmatig iPads weg aan vrienden, familie en zelfs de postbode. Het is slechts een van de vele onwaarschijnlijkheden die de film rijk is; een geforceerde opmaat voor het kluchtige avontuur dat volgt.

Om te zorgen dat niemand hun vleselijke feestje ziet, probeert het echtpaar zo snel mogelijk alle iPads terug te krijgen – en hier schiet de film definitief de sitcom-contreien in. Met sullige smoesjes kletsen Jay en Annie zich bij mensen naar binnen om de apparaten ongemerkt terug te roven. Het is op die momenten dat Rob Lowe, Ellie Kemper en Rob Corddry in hun bijrollen de film volledig afpakken van de hoofdrolspelers, die als karikaturale clowns aan het rondrennen zijn.

Het ontbreekt Segel en Diaz aan chemie, en de film mist scherpte op alle fronten; de vrijpartijen zijn klinisch en de grappen tam, preuts of al jaren de houdbaarheidsdatum voorbij. Zelfs komisch talent Segel krijgt het niet voor elkaar om nog een nieuwe wending te geven aan het cliché van de man die de bevalling van zijn vrouw ziet. Met de gemaakte seksfilm als uitsmijter, een schaamteloze kopie van de afsluitende fotoreeks bij de Hangover-films, wordt de plank door middel van gekke bekken en quasi-gewaagd bloot nog een laatste keer goed misgeslagen.

Dat de film toch nog twee sterren krijgt is puur te danken aan een segment ergens halverwege waarin Rob Lowes personage het manische duo thuis ontvangt en daar onder andere een merkwaardige Disney- obsessie met ze deelt.  Was dit constant het niveau geweest, dan was Sex Tape de hit van het jaar geworden.