Regisseur Robert Rodriguez kwam enkele jaren geleden met Machete, een verzameling wansmaak die hij baseerde op een fake trailer gemaakt voor Grindhouse, zijn exploitatiefilmproject met Quentin Tarantino. Over the top slachtpartijen van B-acteurs, namen als Robert De Niro en Jessica Alba, absurde humor en de markante Danny Trejo als moordmachine maakten van de film een instant culthit.

Rodriguez besloot dat het onzinvat nog lang niet leeg was en liet de zwijgzame Mexicaan terugkeren om onder anderen Lady Gaga en Mel Gibson aan zijn kapmes te rijgen.

Ditmaal wordt Machete door de president van Amerika op een geheime missie gestuurd en neemt hij het op tegen een schizofrene revolutionair en een maniakale miljonair. Ondertussen wordt hij beschuldigd van moord en heeft hij daardoor een leger van premiejagers achter zich aan. Alles is daarbij zo opgezet dat er een maximum aan bijrolletjes in de film gepropt kan worden. Zo is een van de mensen die jacht maakt op Machete een kameleon die steeds na een moordpartij een masker afdoet en daardoor kan transformeren van Cuba Gooding jr in Antonio Banderas.

Dat levert incidenteel een grinnik op, bijvoorbeeld als Banderas expres gebrekkig Spaans spreekt, maar vaker doet de humor geforceerd flauw aan. Charlie Sheen, hier in de credits onder zijn officiële naam Carlos Estevez, die in een speech opmerkingen maakt richting zijn aanwezigheid in de roddelpers ('winning was only the beginning') is van het niveau Scary Movie 18. Je weet dat er iets mis is met een film als de aanwezigheid van Lindsay Lohan als 'gun licking topless nun' gemist wordt.

Verder loopt er een boel vrouwelijk schoon ( Amber Heard, Michelle Rodriguez, Lady Gaga) rond in niets verhullende kleding  en zijn er scènes waarin mensen creatief worden vermoord, bijvoorbeeld met hun eigen darmen of een helikopterschroef. Het blijft echter een ongeïnspireerde herhaling van zetten, waarbij  de scherpte op komedie- en verhaalniveau volledig ontbreekt. Het leukst aan de hele film is nog de fictieve trailer voor het eventueel derde deel, waarin de avonturen van Danny Trejo zich richting de ruimte verplaatsen:  Machete Kills Again in Space.