Voor hij een veelgevraagd scenarioschrijver werd dankzij films als The Last King of Scotland en The Queen, schreef Peter Morgan vooral films en series voor de Britse televisie. The Jury bijvoorbeeld, uit 2002, een zesdelige reeks voor ITV waarin de verschillende leden van een jury worden gevolgd tijdens een ingewikkelde moordzaak.

Een handige opzet: de willekeurig bij elkaar geplukte jury biedt de mogelijkheid voor allerlei dramatische verhaallijntjes in variërende settings, en daarnaast is er nog het whodunnit-element van de moordzaak. Waarschijnlijk werd daarom besloten het gegeven nog eens te gebruiken voor een nieuw verhaal, wederom uit de koker van Peter Morgan. Deze nieuwe serie, met dezelfde titel en vijf afleveringen van ongeveer een uur, verscheen onlangs op dvd.

De zaak draait ditmaal om een man die vijf jaar eerder werd veroordeeld voor de moord op drie vrouwen die hij via een datingsite had ontmoet . Er is echter nieuw bewijs aan het licht gekomen en de zaak moet opnieuw worden beoordeeld.

Aanvankelijk weten zowel de moordzaak als de personages voldoende te boeien. De capabele cast, onder wie geroutineerde Britse acteurs als Julie Walters, John Lynch, Ronald Pickup en Steven Mackintosh, weet de aandacht een poos vast te houden. Maar het blijft allemaal te fragmentarisch: de personages blijven archetypen en hun verhalen hebben te weinig vlees om het lijf, terwijl de moordzaak beter tot z’n recht zou komen in een enkele aflevering van een willekeurige Britse detectiveserie. De zwaar aangezette regie en muziek suggereren een dramatische lading die je als kijker helemaal niet voelt.

Duidelijk een tussendoortje voor Peter Morgan. De scenarist zegt in te zijn voor een derde reeks, maar kan zich beter blijven richten op doortimmerde filmscripts.

De dvd bevat geen extra' s.