Susanne Bier, die in 2011 met In a Better World de Oscar voor beste buitenlandse film won, staat bekend om de interessante studies van complexe onderwerpen als rouw, schuld en verraad die door haar verhalen lopen. Met deze conventionele romcom zet ze echter een ferme stap in een andere richting. Daarmee voegt ze meteen de minst interessante titel aan haar oeuvre toe.

Ida ( Trine Dyrholm) komt thuis van een chemokuur en vindt haar man op de bank met een jong meisje. De ploert! Net nu de hele familie naar Italië moet om daar de bruiloft van dochterlief bij te wonen. Overstuur ramt Ida op weg naar het vliegveld de auto van weduwnaar Philip ( Pierce Brosnan), die de vader van de bruidegom blijkt te zijn. Na die rampzalige eerste kennismaking groeien de twee, te midden van allerhande ander ( bruilofts)drama, onvermijdelijk naar elkaar toe. 

Love is all you need wekt de indruk dat Bier en consorten geen zin of tijd meer hadden om nuances aan te brengen in het script en maar een eerste, ruwe versie verfilmd hebben. De perikelen in Italië schipperen tussen diepgaand drama – de twee huwelijkskandidaten worstelen met emoties, angsten en geaardheid – en klucht, wanneer de simpele ex van Ida met zijn nieuwe liefje aan komt wandelen voor de plechtigheden.

De stijl die Bier hanteert sluit op beide genres niet lekker aan, waardoor de film in een raar soort schemerwereld terechtkomt. Bovendien is een aantal personages voor haar doen akelig plat. Met name de ex van Ida en de zus van Philips overleden vrouw zijn simplistisch en weerzinwekkend. Ze mogen dan de bedreiging voor het eventuele happy end vormen, wat subtiliteit in gedrag en karakter was niet misplaatst geweest.

Er zijn spaarzame momentjes die gloeien van oprechte emotie, vooral dankzij de charmante en fijn acterende Trine Dyrholm. Daar staat tegenover dat doelloze verhaallijnen en bijfiguren de film nodeloos vertroebelen en verlengen. Er had waarschijnlijk met gemak twintig minuten uit de totale speeltijd van twee uur kunnen worden geknipt.

Een mislukt uitstapje voor Bier, dat nog eens benadrukt hoe goed haar vorige films eigenlijk zijn.