Graphic novel-verfilming, aanstekelijke Duitse komedie en onoriginele Britse gangsterfilm kort besproken.

V for Vendetta
In de uitgebreide extra's op de dvd van V for Vendetta komt zo ongeveer alles aan bod dat je zou willen weten over de film: de graphic novel waarop de film gebaseerd is, de gedachten achter de manier waarop de boeken werden verwerkt tot een scenario, de aankleding, de locaties, de technische aspecten van bijvoorbeeld het opblazen van gebouwen, en ook nog tien minuten over de historische figuur Guy Fawkes, waar het verhaal veel aan refereert. Het enige waar je geen antwoord op krijgt, is de vraag waarom V for Vendetta geen goede film is geworden. Te ingewikkeld, of juist te simplistisch? Te ongeloofwaardig? Te weinig meeslepend , dat in elk geval.
Film: **
Extra's: ****
Uitgebracht door Warner Home Entertainment

Kebab Connection
Leuke, aanstekelijke Duitse komedie, dat Kebab Connection. Die vrolijke sfeer spreekt ook uit de extra's op de dvd, die een kijkje achter de schermen geven. Een tweede camera draaide mee op de set, en die registreerde, tja, eigenlijk niet veel meer dan scènes die op een filmset gedraaid worden. Extra interviews biedt de dvd niet, wel een handvol verwijderde scènes en outtakes (lees: bloopers). Jammer, want het was wel aardig geweest om bijvoorbeeld Fatih Akin, schrijver van het scenario van deze film, te horen over het grote verschil met zijn Gegen die Wand , een veel serieuzer en zwartgalliger film.
Film: ****
Extra's: **
Uitgebracht door Homescreen

The Business
Erg origineel is de Britse gangsterfilm The Business niet. Het verhaal - jonge man raakt min of meer per toeval verzeild in gangsterwereld, werkt zich op, geniet van een leven van misdaad, vrouwen en drugs tot onvermijdelijk alles ineenstort - doet sterk denken aan Goodfellas; zoals ook het veelvuldige gebruik van pophits om de sfeer van de tijd (in dit geval de jaren tachtig) op te roepen van Goodfellas is afgekeken. De setting, de Costa del Sol, werd eerder gebruikt in Sexy Beast. En dat schrijver/regisseur Nick Love (die eerder The Football Factory maakte) een liefhebber is van Pulp Fiction en andere Tarantino-films, is ook duidelijk. Toch is de film het bekijken waard: er zit een goed tempo in, het acteren is prima en Love's regie zelfverzekerd. En het einde is geestig.
Film: ***
Extra's: geen
Uitgebracht door A-Film