Fijngevoelig portret van pubermeisje, zussenfilm van Curtis Hanson, Tim Burtons stop-motion animatie en Miyazaki-film kort besproken.

Diep
Het gaat maar al te vaak mis als filmbedrijven zelf maar de interviews en Making Ofs maken die als extra's op de dvd belanden: vaak mis je de expertise van professionele journalisten. Bij de Nederlandse film Diep is voor een slimme oplossing gekozen. Het interview met regisseur Simone van Dusseldorp werd overgenomen van VPRO's festivaljournaal over het Nederlands Film Festival - en is dus ook op Cinema.nl te vinden. Interessant interview, waarin Van Dusseldorp vertelt over onder meer de opvallende visuele stijl van de film. Daarnaast zijn er drie onderhoudende filmpjes overgenomen van RTV Noord-Holland : een reportage over de première, een interview met actrice Melody Klaver en een kort kijkje achter de schermen.
Film: ****
Extra's: ***
Uitgebracht door A-Film Home Entertainment

In Her Shoes
Wie In Her Shoes op dvd gaat bekijken, moet eens letten op de schilderijen die Rose (de donkerharige zus) aan de muur heeft hangen. Het is werk van John Register. En Rose' oma Ella blijkt schilderijen van dezelfde kunstenaar aan de muur te hebben . Dat is geen toeval, legt regisseur Curtis Hanson uit op de dvd. Register kon volgens hem op een briljante manier eenzaamheid verbeelden. De schilderijen verwijzen naar de personages, die ook eenzaam zijn; niet alleen Rose en Ella, ook Rose' zus Maggie. Het is zulke achtergrondinformatie die de Making Of (15 minuten) op de dvd van In Her Shoes de moeite waard maakt. Daarnaast zijn er nog vermakelijke filmpjes over de bejaarden die meespelen in de film (geen professionele acteurs) en over de hond die Honey Bun speelt.
Film: ***
Extra's: ***
Uitgebracht door 20th Century Fox Home Entertainment

Corpse Bride
Corpse Bride mag dan geregisseerd zijn door Mike Johnson, de film is toch echt - zoals ook op het hoesje vermeld staat - een film van Tim Burton. Híj bedacht het verhaal, hij had de supervisie over design en script, en hij schakelde zijn hele vriendenclub in voor dit sprankelende sprookje over hebzucht en dood, opoffering en eeuwige liefde. De stemmen in Corpse Bride, Burtons tweede uitstapje in de wereld van stop-motion animatie na The Nightmare before Christmas (1993), zijn van vaste krachten Johnny Depp en Helena Bonham Carter en de muziek is van huiscomponist Danny Elfman. Op de goed gevulde dvd veel aandacht voor de technische aspecten van de film, en speciaal voor de Elfman-fans is er de muziektrack, waarmee de film te bekijken is zonder gesproken woord en geluidseffecten, dus alleen met de muziek (helaas ook in de liedjes!).
Film: ****
Extra's: ***
Uitgebracht door Warner Home Entertainment

Howl's Moving Castle
'Wat een verrassing!' Topman John Lasseter van animatiebedrijf Pixar begroet regisseur Hayao Miyazaki , die zijn Amerikaanse collega's met een bezoek vereert. Pixar maakte de Engelse vertaling van Miyazaki's Howl's Moving Castle, vandaar. Even later vertelt Lasseter voor de screening van de film bij Pixar wat voor een verrassing Miyazaki's bezoek was. In een interview vertelt hij daarna dat hij écht niet verwacht had dat Miyazaki zou komen: wat een verrassing! Veel meer dan zulk oeverloos geouwehoer bieden de extra's op de Howl-dvd helaas niet. Er is een item over de Engelse vertaling van de film; leuk, maar op deze dvd zijn alleen de Japanse en Nederlandse versie te vinden. Bij het interview met schrijfster Diana Wynne Jones, die de roman schreef waarop de film gebaseerd is, ontbreken de vragen. 'Het antwoord is ja.' De kijker moet maar bedenken wat de vraag geweest kan zijn.
Film: ****
Extra's: **
Uitgebracht door Paradiso Home Entertainment