Reïcarnatie-horror, een aardige jeugdfilm en een voortkabbelend drama kort besproken.

Blindgangers van Bernd Sahling
Op het afgelopen Cinekid met een eervolle vermelding beloonde jeugdfilm over de dertienjarige hartsvriendinnen Maria en Inga, die naast de gewone meisjesproblemen (jongens, school, hun figuur) nóg een groot probleem hebben: ze zijn blind. De twee doen auditie voor de schoolband, maar worden afgewezen omdat blinde meisjes het niet goed doen op tv. Met een weggelopen Russisch-Duitse jongen beginnen Maria en Inga daarom zelf een bandje.
(Jan Pieter Ekker)

Lugares Comunes van Adolfo Aristarain
Als hij met vervroegd pensioen wordt gestuurd, is het tijd voor literatuurprofessor Fernando om te bedenken hoe hij zijn verdere leven wil spenderen. Peinzend, mijmerend en filosoferend brengt hij zijn dagen door, in een film die voortkabbelt zonder dat zijn dilemma's tot leven komen.
(David Sneek)

The Eye 2 van Danny en Oxide Pang
Wat gebeurt er als een zwangere vrouw tijdens een zelfmoordpoging even het dodenrijk bezoekt? Volgens The Eye 2 van de Pang-broers proberen de geesten van overledenen dan bezit te nemen van het ongeboren lichaam in haar buik. Leuk idee, maar de steeds herhaalde schrikeffecten voorkomen dat de reïncarnatiehorror boeit.
(David Sneek)