In de publiciteit rond de dubbeldvd van Ramon Gielings Johan Cruijff - en un momento dado spreekt distributeur A-Film van 'vele extra's waaronder een uniek 55 minuten durend interview met Johan Cruijff'.

Dat in het Spaans gevoerde interview is bij nader inzien een (zo goed als) onversneden versie van het gesprek met Cruijff dat ook al in Gielings film volop aan de orde komt.

Cruijff zegt veel dingen die we al gehoord hebben, sommige overpeinzingen en ontboezemingen worden nog een keer overgedaan. Blijft over: veel shots van Cruijfs gebarende handen en een stuk of wat typerende uitspraken. Zoals wanneer Gieling hem naar zijn persoonlijke filosofie vraagt: ' Ik probeer alles simpel te houden, dan zijn mijn beslissingen niet zo moeilijk. Ik volg altijd de kortste en meest rechte weg. Ik vergiste me wel eens, maar dat is logisch met tien besluiten op een dag. Maar welke beslissing ik ook nam, het was altijd in de overtuiging dat ik het juiste deed. Meer niet. Er zit niets achter. Het is pure logica in paats van filosofie.'

Verder klikkend door de dubbelaar blijkt het met de 'vele extra's' nogal tegen te vallen. Behalve het gesprek bevat de dubbeldvd de Spaanse trailer, één verwijderde scène - helaas zonder toelichting van de maker - en een promotiefilmpje van de Johan Cruyff Foundation dat de moeite van het kijken maar een enkele keer waard is. Een audiocommentaar door Gieling en Cruijff wordt node gemist. Alleen al omdat we dan Cruijff tenminste ook in zijn onvergelijkbare Nederlands hadden kunnen horen .

Beeld: 1.85:1 (anamorphic widescreen)
Geluid: Dolby 5.1, Dolby 2. 0 en DTS 5.1 (Spaans)
Ondertiteling: Nederlands, Engels en Spaans
Duur (hoofdfilm): 92 minuten
Distributeur: A-Film Home Entertainment