Anger Management van Peter Segal
Veel zachtaardiger dan Dave (Adam Sandler), ontwerper van een kledinglijn voor dikke katten, zijn ze niet te vinden. Uitgerekend hij moet verplicht deelnemen aan een cursus agressiebeheersing, waar cursusleider Buddy (Jack Nicholson) hem onderwerpt aan groteske sessies. Hij trekt zelfs bij hem in. De komedie Anger Management heeft een aardig uitgangspunt, maar de uitwerking is rommelig en halfslachtig. Gevatte en uitgekauwde grappen wisselen elkaar af, en de prettig tegendraadse ondertoon gaat verloren in een conventionele, zoete finale.
(Pauline Kleijer)

The Hunted van William Friedkin
Nadat hij eerder jacht maakte op Harrison Ford (in The Fugitive van Andrew Davis) en Wesley Snipes (US Marshalls van Stuart Baird) heeft Tommy Lee Jones het in William Friedkins bespottelijke actiefilm The Hunted voorzien op Benicio del Toro. Die speelt een gelauwerde militair die tijdens een geheime missie in Kosovo is doorgedraaid. Jones, de man die hem alles heeft bijgebracht, moet hem uitschakelen in een Rambo-doordruk vol abjecte vechtscènes.
(Jan Pieter Ekker)

Bulletproof Monk van Jaime King
Slappe kruising tussen Indiana Jones en The Karate Kid, met een onverstaanbare Chow Yun-Fat als Tibetaanse monnik, die een perkamentrol met bijzondere krachten onder zijn hoede heeft. In zijn strijd tegen een nazi, die al sinds 1943 jacht maakt op de wereldmacht verschaffende rol, krijgt hij steun van een slonzige zakkenroller, die heeft leren vechten door oneindig vaak naar de karatefilm Descendant of Wing Chun te kijken.
(Jan Pieter Ekker)

Kangaroo Jack van David McNally
Twee mislukkelingen uit Brooklyn moeten 50 duizend dollar afleveren in Australië. Daar gaat een kangoeroe er met het geld vandoor, in een Jerry Bruckheimer-productie vol clichématige verhaallijntjes, te vaak gebruikte popmuziek en afgezaagde grappen. Het digitale buideldier krijgt een zonnebril opgezet, de kamelen waarop de achtervolgers door de woestijn trekken, laten oorverdovende scheten.
(David Sneek)