Een Spaans drama, de eerste Curaçaose jeugdfilm en de Director's Cut van Alien.

En la ciudad sin límites van Antonio Hernández
In een ziekenhuiskamer in Parijs is een bejaarde, Spaanse man met een hersentumor geobsedeerd door een verouderd telefoonnummer en de gedachte dat hij een trein moet halen. Zijn echtgenote en zijn twee oudste zoons zien dat aan voor de hersenschimmen van een stervende, alleen de jongste zoon neemt vader serieus. Hij gaat op onderzoek, eerst in Frankrijk, dan in Spanje, en ontdekt in de trage mix van thriller en drama dat er in de geschiedenis van de familie een geheim verborgen ligt. Maar in de dik aangezette regie van Antonio Hernández wil dat geheim niet erg fascinerend worden, en de halfzachte conflicten tussen de broer en zijn gezinsleden kunnen ook niet boeien.
(David Sneek)

Zulaika, kobra ta duru van Diederik van Rooijen
Zulaika woont bij haar opa en oma in Curaçao, omdat haar moeder naar Nederland is om werk te zoeken. Oma heeft een winkeltje waarmee het niet goed gaat, want iedereen koopt op de pof. Dus kan Zulaika haar schoolgeld niet betalen, en dreigt ze van school te worden gestuurd . Zulaika, kobra ta duru is het speelfilmdebuut van de Nederlandse regisseur Diederik van Rooijen, die in 2002 de NPS Prijs voor de Korte Film won met Babyphoned. Het is de eerste Curaçaose jeugdfilm die volledig in het Papiamento is gesproken. Het tempo is laag; veel drama zit er niet in, maar de fotografie van Lennert Hillege is fraai.
(Jan Pieter Ekker)

Alien van Ridley Scott
De meesterlijke horrorfilm van Ridley Scott uit 1979, die de aanleiding zou vormen voor meerdere sequels, wordt opnieuw uitgebracht in een Director's Cut waaraan enige extra beelden zijn toegevoegd. Sigourney Weaver, nog altijd de enige vrouw in Hollywood die de hoofdrol in een serie actiefilms heeft gespeeld, is Ripley. Zij is een van de bemanningsleden van een ruimteschip dat, in een scène die vervolgens een genrecliché zou worden, een SOS-signaal van een verre planeet opvangt. Daar aangekomen blijkt er geen mens meer aanwezig te zijn. Wel is er een wispelturige, onverwoestbare buitenaardse parasiet.
(David Sneek)