Volgens regisseur Rob Marshall is Chicago 'basically a satire', en volgens actrice Queen Latifah ook een beetje feministisch pamflet, met al die vrouwen die het heft in eigen hand nemen, maar uiteindelijk is Chicago natuurlijk een musical. Niets meer, niets minder.

Alle meninkjes in de film over roem, media en rechtspraak kunnen zo op de grote hoop. Wat Chicago boven het maaiveld uittilt zijn de songs, de dansnummers en het visuele spektakel. Het is dan ook grappig regisseur Rob Marshall tijdens de commentaartrack herhaaldelijk te horen terugkeren naar de inhoud. Alsof die er iets toe doet.

Naast de verder overigens geanimeerde en informatieve commentaartrack met Marshall en scenarioschrijver Bill Condon staan er op het schijfje nog twee andere noemenswaardige extra's.

De eerste is een verwijderde scène. Het is duidelijk waarom het door Catherine Zeta-Jones en Queen Latifah gezongen nummer 'Class' moest wijken - het past niet in het concept en houdt het tempo op - maar dat neemt niet weg dat het een heel aardige song is en bij uitstek geschikt voor opname op de dvd.

Nummer twee is een 27 minuten durende 'Making of', die aanzienlijk beter is dan wat de kijker doorgaans krijgt voorgeschoteld. Opvallend is het voorzichtige optimisme van de acteurs, die wel denken in een goede film gespeeld te hebben, maar allerminst overtuigd zijn van het mogelijke kassucces. Uiteindelijk zou de film zes Oscars winnen en alleen in de VS al 170 miljoen opbrengen.

Dat de film, ondanks dat enorme succes, op slechts een enkel schijfje is terechtgekomen, doet dan ook het ergste vermoeden. Goede kans dat de liefhebber binnenkort voor de keus wordt gesteld om ook de Special Collector's Edition dubbeldvd aan te schaffen.

Beeldformaat: 1.85:1 (anamorphic widescreen)
Geluidsformaat: Dolby Digital 5.1 (Engels); DTS 5.1 (Engels)
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 110 minuten (hoofdfilm)
Distributeur: RCV