Het Gouden Tijdperk van televisie is in volle gang, en het lijkt alleen nog maar beter te worden. Want na grote filmmakers als David Fincher, Steven Soderbergh en Jane Campion maken ook Yorgos Lanthimos en de gebroeders Coen de overstap naar het kleine scherm.

De Griekse cineast Yorgos Lanthimos, bekend van de surrealistische films Dogtooth en The Lobster, zal de regie op zich nemen van de nieuwe serie On Becoming a God in Central Florida. De zwarte komedie, die te zien zal zijn op zender AMC (o.a. Breaking Bad), gaat over een weduwe (Kirsten Dunst) die dankzij een piramidespel grote rijkdom vergaart. George Clooney is eveneens als producent aan het project verbonden.

Joel en Ethan Coen werken op hun beurt momenteel aan de western-miniserie The Ballad of Buster Scruggs, waarvan ze zelf het script schreven. Veel is er nog niet bekend over de serie, behalve dan dat het geproduceerd wordt door productiemaatschappij Annapurna (Her, American Hustle), en dat een bioscooprelease tot de mogelijkheden behoort.

Meer over de makers