Superrijkenserie

Ook Iñárritu gaat voor tv werken

Aan de lijst van filmmakers die overstappen naar televisie kan nu ook die van Alejandro González Iñárritu worden toegevoegd.

De maker van 21 Grams, Babel en Biutiful gaat een televisieserie regisseren, met de producent van House Of Cards, MRC. Net als House of Cards moet dit een prestigieuze serie worden met een sterrencast.

Over de plot is niets bekend gemaakt, behalve het onderwerp: ‘rijkdom, en de verdeling ervan’. Dat, plus de titel van de serie, 1%, doet vermoeden in welke richting Iñárritu het zoekt; in de VS staat ‘1%’ voor de groep van de superrijken, die het minst belasting betalen van alle Amerikanen – over dat contrast maakte Alex Gibney eerder een mooie, door de VPRO uitgezonden documentaire, Park Avenue. IndieWire ziet ook een verband met Occupy Wall Street, en noemt het een kwestie van tijd voordat dit het het centrale onderwerp werd van een film of serie. ‘En het is in een serie dat een gerenommeerd filmmaker de kans krijgt diep in het onderwerp te duiken.’

Een datum is nog niet bekend. In 2014 komt Iñárritu’s volgende speelfilm uit, Birdman, met Michael Keaton, Emma Stone, Naomi Watts en Edward Norton.