Michiel Huisman speelt hoofdrol in Amerikaanse serie

Ook andere Nederlanders duiken op in series

Michiel Huisman krijgt de hoofdrol in de pilot van de nieuwe Amerikaanse tv-serie The Sixth Gun. Dat meldt de website Deadline. De serie is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenserie.

Huisman gaat de rol spelen van ‘de bedrieglijke scherpschutter’ Drake Sinclair. De serie speelt zich af in het Wilde Westen, net na de Burgeroorlog, en draait om zes pistolen met duistere krachten. Sinclair gaat op zoek naar het zesde pistool, omdat hij ervan overtuigd is dat het hem grote rijkdom gaat opleveren. Tegenspelers in de serie zijn onder meer Graham McTavish, ook te zien in de Hobbit-triologie, en Pedro Pascal, die ook in de Amerikaanse remake van Penoza, Red Widow, gaat spelen.

The Sixth Gun is niet de eerst Amerikaanse serie waarin Michiel Huisman een rol speelt. Hij was eerder te zien in Nashville en Treme .

De laatste jaren zijn er vaker Nederlanders te bewonderen in Amerikaanse televisieseries. Rutger Hauer, één van de bekendste Nederlanders in de Verenigde Staten, speelt een rol in het aankomende seizoen van de vampierenserie True Blood. Eerder had hij kleine rollen in series als Smallville, Alias en The 10th Kingdom .

In april komt in de VS de nieuwe horrorreeks Hemlock Grove uit, met ex-Bondgirl Famke Janssen in de hoofdrol. Janssen had eerder een terugkerende gastrol in Nip/Tuck.

In 2012 was Carice van Houten in vier afleveringen te zien van de serie Game of Thrones . Dit jaar keert ze terug in de fantasy-serie. Lotte Verbeek was vorig jaar nog te zien in de historische serie The Borgias . En Thekla Reuten had een gastrol in Lost, en was te zien in de pilot van Day One, een serie die verder geen vervolg kreeg. Verder speelde ze in de programma' s Sleeper Cell en Hidden.