Eerste Nederlandse festival voor tv-series

Amsterdam Series Weekend begint 24 mei

Nederland is een festival rijker: Amsterdam Series Weekend. Dit festival staat volledig in het teken van televisieseries en vindt van 24 tot en met 26 mei plaats op het Cultuurpark Westergasfabriek.

Game of Thrones seizoen 3, in mei te zien op het grote doek?

De oprichters van Amsterdam Series Weekend hadden zelf behoefte aan ‘een plek waar ze series met vrienden op een groot scherm kunnen kijken’. Welke series er op het festival te zien zullen zijn, is nog onbekend. Het volledige programma wordt op 1 mei bekend gemaakt. Volgens de organisatie gaat het in ieder geval om ‘eerste afleveringen van nieuwe seizoenen, compleet nieuwe series en seizoensfinales’.

Amsterdam Series Weekend is dan wel in Nederland het eerste festival dat volledig in het teken van tv-series staat, in het buitenland bestaat het al langer. Zo wordt sinds 2005 in de Verenigde Staten het New York Television Festival georganiseerd, dat ook ruimte biedt aan nieuw talent. In Londen was afgelopen januari voor de tweede keer Totally Serialize, waar niet alleen nieuwe series te zien waren, maar ook een marathon van Doctor Who werd georganiseerd.

Tijdens het festival in Amsterdam zullen er premières, openluchtvoorstellingen en marathonscreenings van series te zien zijn . Amsterdam Series Weekend is een initiatief van de Stichting Amsterdam Film Week, die eerder Amsterdam Film Week in 2011 en 2012 organiseerde.