Bohemian Rhapsody en Green Book zijn zondag de grote winnaars geworden van de Golden Globes. Bij de series gingen de belangrijkste prijzen naar The Americans en The Kominsky Method.

Kaskraker Bohemian Rhapsody, over het leven van Queen-frontman Freddie Mercury, werd door de Hollywood Foreign Press Association bekroond met twee Golden Globes: voor beste dramafilm en beste acteur (Rami Malek).

Roadmovie Green Book viel drie keer in de prijzen: beste komedie/musical, beste scenario en beste mannelijke bijrol (Mahershala Ali). De film over een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die een Afro-Amerikaanse pianist in de jaren zestig begeleidt tijdens diens reis door het zuiden van de VS draait vanaf 31 januari in de Nederlandse bioscopen.

Bij de series werden The Americans en The Kominsky Method verkozen tot respectievelijk beste drama en beste komedie. The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story viel twee keer in de prijzen: voor beste miniserie en beste acteur in een miniserie (Darren Criss).

Voor de volledige lijst met winnaars: klik hier

Podcast: Maarten Heijmans over Bohemian Rhapsody

Meer over de Golden Globes