The Revenant grote winnaar Golden Globes

Prijs voor beste komedie naar The Martian

The Revenant van Alejandro González Iñárritu (Birdman)
is de grote winnaar van de 73e editie van de Golden Globes. De film won de prijs voor beste dramafilm, beste acteur (Leonardo DiCaprio) en beste regisseur.

DiCaprio speelt in The Revenant een avonturier die tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten. Bekijk hier de trailer.

De Golden Globe in de categorie beste komedie/musical ging naar Ridley Scotts The Martian; hoofdrolspeler Matt Damon won voor diezelfde film de prijs voor beste acteur. Brie Larson werd bekroond voor haar hoofdrol in drama Room, terwijl Jennifer Lawrence werd uitgeroepen tot beste actrice in een komedie/musical voor Joy.

Overige prijzen gingen onder meer naar Sylvester Stallone (beste bijrol, Creed), Son of Saul (beste buitenlandse film), Inside Out (beste animatie) en Ennio Morricone (beste soundtrack, The Hateful Eight).

In de televisiecategorieën gingen de belangrijkste beeldjes naar Mr. Robot (beste drama) en Mozart in the Jungle ( beste musical/komedie).

De Golden Globes werden voor de 73ste keer uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Association. De volledige lijst met winnaars is te zien op de officiële site van de Golden Globes.