Openingsfilm NFF bekend

De Held van Menno Meyes opent 36ste editie NFF

Met de wereldpremière van De Held gaat op woensdag 21 september de 36ste editie van het Nederlands Film Festival van start. De Held is gebaseerd op de gelijknamige literaire thriller van Jessica Durlacher en werd geregisseerd door Menno Meyjes. Jessica Durlacher en Menno Meyjes schreven samen het scenario.

De Held gaat over Sara Silverstein, die net met haar familie uit Los Angeles is teruggekeerd in Nederland. Ze is nooit in aanraking gekomen met geweld, maar eenmaal in Nederland wordt ze aangevallen door een vreemde man.

Nadat kort daarop haar vader plotseling overlijdt en haar gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, staat haar wereld op instorten.

Houdt dit alles verband met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader? Sara moet de familiegeschiedenis ontrafelen om te ontdekken wie hen bedreigt en tegelijkertijd een manier vinden om haar familie bij elkaar te houden.

De belangrijkste rollen in De Held worden gespeeld door Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans, Kitty Courbois, Hans Croiset, Susan Visser, Thijs Boermans en Suus de Nies.
 
De Held is een productie van Millstreet Films. De film is mede tot stand gekomen dankzij de Telescoopregeling van het Nederlands Filmfonds, de VPRO en CoBO en de Netherlands Film Production Incentive. Distributeur Dutch FilmWorks brengt de film op 29 september uit in de Nederlandse bioscopen.

Het 36ste Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 21 tot en met vrijdag 30 september 2016.