Zoolander 2, Tim Burtons Dumbo en meer

Welke nieuwe films zijn in aantocht?

Zoolander 2, Tim Burtons Dumbo, een nieuwe Woody Allen en nog meer interessante filmaankondigingen van de afgelopen week.

Acteurs Ben Stiller en Owen Wilson kondigden het vervolg op de film Zoolander, een komedie over twee mannelijke modellen, wel heel bijzonder aan. Gisteren liepen de acteurs als hun personages Derek en Hansel mee met de show van modeontwerper Valentino tijdens de Paris Fashion Week. In de film, die in 2016  zal uitkomen, zullen ook Will Ferrell en Penelope Cruz meespelen.

Tim Burton gaat na Alice in Wonderland opnieuw samenwerken met Disney, ditmaal voor een live-action-versie van Dumbo , het bekende verhaal over een klein circusolifantje met enorme oren. Het is nog niet duidelijk welke acteurs er meedoen. Dumbo is niet de enige bewerking van een eigen klassieker waar Disney na Cinderella mee aan de slag gaat, zo komen er ook nieuwe versies van Beauty and the Beast en Jungle Book aan.

Elders bij Disney wordt hard gewerkt aan de Star Wars-franchise . Die wordt uitgebreid met maar liefst twintig(!) boeken die gezamenlijk de titel Journey to Star Wars: The Force Awakens krijgen. De grote hoeveelheid boeken is bedoeld om het gat in het verhaal tussen de film Return Of The Jedi en de aankomende film The Force Awakens te dichten. Daarnaast geeft de studio aan mogelijk nog meer boeken uit te willen brengen om de reeds verfilmde verhalen opnieuw te vertellen.

Woody Allens Irrational Man - met Emma Stone en Joaquin Phoenix - is nog niet in de bioscoop verschenen, maar er is alweer een nieuwe film aangekondigd. In Allens volgende film, waarvan de titel en het verhaal nog onbekend zijn, gaan Bruce Willis, Jesse Eisenberg en Kristen Stewart een rol spelen. Willis en Stewart hebben nog niet eerder in een film van Allen gespeeld, Jesse Eisenberg speelde al in To Rome with Love.

Kennelijk is een Ghostbusters-film met allemaal vrouwelijke hoofdrollen velen toch nog een stap te ver. Naast die film, die in 2016 wordt verwacht, wordt ook aan een nieuwe Ghostbusters-film gewerkt door de makers van het origineel. Een van de Busters wordt gespeeld door Channing Tatum, de rest is nog onbekend. Geruchten gaan dat ook Chris Pratt en Sigourney Weaver een rol krijgen.

Luke Scott, zoon van Ridley Scott, gaat de sf-thriller Morgan regisseren. Kate Mara (127 Hours, Transcendence) zal een hoofdrol spelen en geruchten gaan dat een andere grote rol naar Anya Taylor-Joy (The Witch) gaat. De film gaat over een consultant die moet bepalen of het voortbestaan van een kunstmatig wezen tegengegaan moet worden.

Het boek De Helleveeg van A.F.TH. van der Heijden wordt verfilmd door regisseur André van Duren (De bende van Oss). De hoofdrollen in de film over een vrouw met smetvrees en haar neef zijn weggelegd voor Hannah Hoekstra ( Hemel), Benja Bruijning (Alles is familie) en Robert de Hoog (Nova zembla).