Witherspoon als soldaat, Damon op Chinese Muur

Het laatste castingnieuws

Reese Witherspoon als soldaat, Matt Damon in een film over de Chinese Muur, Rihanna als tegenspeelster van DiCaprio: lees hier het interessante castingnieuws van de afgelopen week.

Eddie Murphy gaat de vader van komiek Richard Pryor spelen in een biografisch drama over diens leven. Pryor wordt gespeeld door Mike Epps ( The Hangover) en de film wordt geregisseerd door Lee Daniels (The Butler). Oprah Winfrey en Kate Hudson hebben waarschijnlijk ook rollen, maar dit is nog niet bevestigd. Murphy is binnenkort te zien in de dramafilm Cook van Bruce Beresford .

Na haar voor een Oscar genomineerde rol in Wild van Jean-Marc Vallée, gaat Reese Witherspoon opnieuw een hoofdrol spelen in een verfilming van een waargebeurd verhaal. Dat gaat over de Amerikaanse soldate Ashley White-Stumpf, die werd uitgezonden naar Afghanistan. De film is gebaseerd op het boek Ashley’s War: The Untold Story of a Team of Women Soldiers on the Special Ops Battlefield van Gayle Lemmon.

Voordat Josh Gad (Frozen) veel animatiefans gaat verblijden met de terugkeer van publieksfavoriet Olaf in Frozen 2, zal hij in de aankomende live-action- versie van Beauty and the Beast het personage Le Fou spelen. Beauty and the Beast wordt geregisseerd door Bill Condon (Dreamgirls). Verder is Gad binnenkort naast Adam Sandler te zien in de actiekomedie Pixels.

Ook te zien in Pixels: Peter Dinklage – Tyrion uit Game of Thrones. Maar misschien interessanter is Dinklage’s betrokkenheid bij de verfilming van het avonturenboek The Deep Blue Good-By. Welke rol hij zal spelen is nog niet duidelijk, zijn tegenspelers zijn dat wel: Christian Bale (The Fighter) en Nicola Peltz (Transformers: Age of Extincition).Matt Damon (Good Will Hunting) gaat de hoofdrol spelen in de thriller The Great Wall van Yimou Zhang. De film zal gaan over een mysterie tijdens de bouw van de Chinese Muur. Naast Damon spelen Willem Dafoe (Boondock Saints), Pedro Pascal (The Adjustment Bureau)  en Andy Lau (Warlords) hoofdrollen.

Hadewych Minis (Borgman) is toegevoegd aan de cast van De Helleveeg, de verfilming van A.F.TH. van der Heijden. De film gaat over tante Tiny – een vrouw met smetvrees – en haar neef Albert. Minis speelt de zus van Tiny. De Helleveeg wordt geregisseerd door André van Duren (De bende van Oss) en eerder werd bekend gemaakt dat Hannah Hoekstra (Hemel) en Benja Bruijning (Alles is familie) hoofdrollen hebben.

Na haar rol in de dramafilm Cake gaat Jennifer Aniston (Friends, We’re the Millers) weer in een komedie spelen. Zij zal een van de vrouwelijke hoofdpersonages in Mean Moms vertolken. De film is net als Mean Girls (2004) gebaseerd op een boek van Rosalind Wiseman . De overige cast en regisseur zijn nog onbekend.

Of ze nou een relatie hebben of niet, zangeres/actrice Rihanna gaat samen met Leonardo DiCaprio in The Crowded Room spelen. Eerder meldden we al dat DiCaprio een man met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis zou gaan spelen en de zangeres neemt waarschijnlijk de rol aan van een van zijn slachtoffers.

Na Léa Seydoux en Monica Bellucci is ook de Mexicaanse actrice Stephanie Sigman (The Bridge, Miss Bala) gecast als Bondgirl in Spectre , de nieuwe James Bond-film. Over haar personage is voorlopig alleen bekend dat ze Estrella heet.

En tot slot: Jeroen van Koningsbrugge (Smeris) gaat een rol spelen in de verfilming van het boek Riphagen van Bart Middelburg en René ter Steege. Pieter Kuijpers regisseert de misdaadfilm over Dries Riphagen, een crimineel uit Amsterdam die in de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de Duitsers.