Winnaars Imagine Film Festival bekend

Ex Machina is publieksfavoriet

Van 8 tot 18 april vond het Imagine Film Festival plaats in het EYE in Amsterdam. Op vrijdag 17 april werden de awards uitgereikt.

Het Imagine Film Festival kent diverse prijzen die door verschillende jury’s worden uitgereikt. De Silver Scream Award – de publieksprijs voor beste film – ging dit jaar naar de sciencefiction-thriller Ex Machina, het regiedebuut van Alex Garland. De beste film volgens de Imagine-jury is de Indiase thriller Sunrise van Partho Sen-Gupta, die hiervoor de Black Tulip Award kreeg.

De Méliès d’Argent-prijzen voor de beste korte en lange Europese fantastische film ging naar de Franse film Une chambre bleue van Tomasz Siwinski (kort), en de Hongaarse film Liza, the Fox-Fairy van Károly Ujj Mészáros (lang). De MovieZone Award – de prijs voor de beste jongerenfilm, gekozen door een jongerenjury – ging naar de horrorkomedie Housbound van Gerard Johnstone.

Pepijn van Hengels dertig seconden durende online festivaltrailer werd door het publiek verkozen tot beste inzending en hij mocht hiervoor de Time Capsule Award ontvangen.