Wie gaat wie spelen?

Het interessantste castingnieuws

Een overzicht van het interessantste castingnieuws van de afgelopen dagen, met onder anderen Guy Pearce, Felicity Jones, Matthias Schoenaerts en… Rob Fruithof.

Acteurs Guy Pearce (L.A. Confidential, Memento) en Mia Wasikowska (Maps to the Stars, Alice in Wonderland) zullen de hoofdrollen spelen in Brimstone, de lang aangekondigde western van Martin Koolhoven (Oorlogswinter). Het is Koolhoven’s eerste internationale productie.

Michiel Huisman, al te zien in verschillende buitenlandse producties als Game of Thrones en Orphan Black, heeft weer een hoofdrol binnen gesleept in een Amerikaanse productie. Het gaat om de bovennatuurlijke thriller The Forest met onder anderen Game of Thrones-actrice Natalie Dormer.

Felicity Jones zal de vrouwelijke hoofdrol spelen in de nieuwe Star Wars-spinoff van Gareth Edwards. De spinoff staat los van de geplande trilogie van J.J Abrams en de gehele Star Wars- verhaallijn. Geruchten gaan dat Edwards zich zal gaan focussen op Boba Fett of Han Solo.

De Vlaming Matthias Schoenaerts (Rundskop, The Drop) zal samen met de Amerikaanse acteur Casey Affleck (Interstellar) spelen in de zesdelige HBO-serie Lewis and Clark, over de gelijknamige ontdekkingsreizigers. De serie wordt geproduceerd door onder anderen Tom Hanks en Brad Pitt.

De Nederlandse presentator en acteur Rob Fruithof zal niet te zien zijn in een nieuwe versie van Waku Waku en ook geen verslag doen van de snelheid van carnavalswagens die zich boven het water over een dunne lat manouvreren. Fruithof krijgt een rol in de HBO-serie Black Sails. In het derde seizoen van de serie is hij te zien als Nederlandse kapitein.