Welke films zijn in aantocht?

Nieuwe Alien, film over Charlie Hebdo en meer

De interessantste filmaankondigingen van de afgelopen dagen. Met onder meer een nieuw deel in de Alien-reeks, een verfilming van de aanslagen op Charlie Hebdo, en een reboot van Shaft.

Vandaag werd bevestigd dat Niell Blomkamp (District 9, Chappie) een nieuw deel in de Alien-reeks zal regisseren. In januari verspreidde Blomkamp al wat van zijn concept art voor de film; nu is dus bekend dat hij die ideeën ook daadwerkelijk zal kunnen realiseren. Het is nog niet duidelijk of Sigourney Weaver, de hoofdrolspeelster in de vier eerdere films, van de partij zal zijn.

De Duitse producent Michael Simon de Normier – in Hollywood bekend van de filmhit The Reader – heeft aan Bild bekend gemaakt dat er een film over de Charlie Hebdo-aanslag in de maak is. De Normier zegt dat er nu druk aan een scenario gewerkt wordt en hij wil graag met acteurs Halle Berry en Ben Kingsley werken.

Het boek The Psychopath Test van schrijver Jon Ronson (The Men Who Stare at Goats) wordt verfilmd. Het non-fictieboek onderzoek het concept psychopathie en de medische industrie daar omheen, inclusief mentale gezondheidsexperts en de media . Scarlett Johansson zal een van de hoofdrollen spelen en de film zal geregisseerd worden door Jay Roach (Austin Powers, Dinner for Schmucks). Kirstin Gore (Futurama, Saturday Night Live) ontfermt zich over het script. Hoewel de regisseur en scenarist een komedie doen vermoeden, wordt er gesproken van een psychologische thriller.

American Pastoral, een andere boekverfilming, was al in de maak. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de schrijver Philip Roth. Het project zou worden geregisseerd door de Australische regisseur Phillip Noyce (Salt, The Bone Collector) maar Noyce is uit het project gestapt. De regie wordt nu overgenomen door acteur Ewan McGregor, die tevens de hoofdrol speelt in de film.

New Line Cinema heeft aangekondigd een reboot te willen maken van Shaft . De iconische politieagent John Shaft is al eerder vertolkt door Richard Roundtree in het origineel uit 1971 en later in een remake uit 2000 door Samuel L. Jackson. Wie de nieuwe Shaft zal spelen en regisseren is nog niet duidelijk.