Vervolgen op Sicario en Mad Max; nieuwe films Bong Joon-ho en Alexander Payne

En andere nieuwe filmaankondigingen

Veel vervolgen en superhelden in de nieuwe filmaankondigingen van de afgelopen week. Maar gelukkig ook originele auteursfilms, waaronder nieuwe producties van Alexander Payne, Bong Joon-ho en Shane Carruth.

Het onverwachte succes in de Amerikaanse bioscopen van de thriller Sicario (vanaf deze week te zien in Nederland) betekent dat er een vervolgfilm gemaakt zal worden. Scenarioschrijver van deel één, Taylor Sheridan , schrijft ook de tweede film, en regisseur Denis Villeneuve is executive producer. 
 
Een andere succesvolle actiefilm van dit jaar, Mad Max: Fury Road, krijgt nog eens twee vervolgen. Deel vijf en zes in de reeks zullen wederom gemaakt worden door George Miller, die overigens eerst een kleinere film wil maken. 
 
De beroemde John Wayne-western The Man Who Shot Liberty Valance krijgt een remake. Cast en crew zijn nog niet bekend, maar producer Matt Jackson is van plan de film te situeren in de auto-industrie van de jaren tachtig, in tegenstelling tot het Wilde Westen. 
 
Een minder klassieke film, Flatliners, krijgt ook een remake. Ellen Page gaat de hoofdrol spelen (in de oorspronkelijke rol van Kiefer Sutherland) in de film over jonge wetenschappers die bewust bijnadoodervaringen proberen op te wekken, met alle gevolgen van dien. 
 
Meer paranormale gebeurtenissen, maar dan lolliger, vinden we in een nieuwe animatiefilm die zich afspeelt in het Ghostbusters-universum. De film moet niet verward worden met de live-action Ghostbusters-reboot, mede omdat de animatiefilm verteld zal worden vanuit het oogpunt van een geest. 
 
Ook The Flash, de verfilming van de comic van DC, zal zich vooral richten op humor. Mede daarom is nu regisseur Seth Grahame-Smith aangetrokken, die bekend werd als schrijver van Pride and Prejudice and Zombies en scriptschrijver van Dark Places. 
 
Marvel huurt voor de regie van Thor: Ragnarok eveneens een komisch talent in. Regisseur Taika Waititi is vooral bekend van kleine komediefilms als Eagle vs. Shark en What We Do in the Shadows, en was één van de mensen achter televisieserie Flight of the Concords. 
 
Na Ant-Man komt er nog een film over krimpende mensen. Downsizing, de nieuwe film van Alexander Payne, gaat over een gemeenschap van mensen die zichzelf laat krimpen tot minuscuul formaat om materiële en voedingskosten te kunnen besparen. Matt Damon, Reese Witherspoon , Alec Baldwin en Neil Patrick Harris hebben rollen. 
 
Shane Carruth, maker van de kleine sciencefictionfilms Upstream Color en Primer, krijgt een groter budget voor zijn film Modern Ocean. De psychologische avonturenfilm zou gaan over moderne piraterij. 
 
Acteur Channing Tatum zal zijn regiedebuut maken met Forgive Me, Leonard Peacock, gebaseerd op het boek van Matthew Quick. De film zal gaan over een verwarde puber die van plan is een voormalige vriend dood te schieten en zich daarna van zijn eigen leven te beroven. 
 
Bong-Joon Ho, de regisseur van Snowpiercer, Memories of Murder en The Host, heeft zijn nieuwe film aangekondigd: een internationale monsterfilm genaamd Okja . Tilda Swinton, Paul Dano en Jake Gyllenhaal zijn onderdeel van de cast.