Vervolgen op Halloween en Maleficent

En andere recente filmaankondigingen

Afgelopen week werden weer een groot aantal films aangekondigd, waaronder twee oorlogsfilms met een twist, de langverwachte terugkeer van Mark Romanek in de regiestoel en een onwaarschijnlijk project met Will Ferrell en Kristen Wigg.

Het bleef lang stil rond Mark Romanek na films als One Hour Photo en Never Let Me Go. Een aantal projecten waar zijn naam aan was verbonden gingen door met andere regisseurs, zoals The Voices (Marjan Satrapi) en Cinderalla (Kenneth Branagh). Nu is Romanek betrokken bij Norco, een op ware gebeurtenissen gebaseerde misdaadfilm, over een bankoverval die eindigt in een enorme autoachtervolging. Eerder werd aangekondigd dat Romanek een prequel zal maken van The Shining, genaamd The Overlook Hotel. 
 
Naast The Shining krijgt ook een andere horrorklassieker een nieuw vervolg: horroricoon Michael Myers keert terug in Halloween Returns. De film van regisseur Marcus Dunstan (The Collector) gaat naar verluidt over twee jongeren die een rekening willen vereffenen met de inmiddels gevangen Michael Myers en daarom zijn executie bij komen wonen. De beruchte seriemoordenaar ontsnapt en gaat naar grote waarschijnlijkheid verder waar hij gestopt was. 
 
Een andere schurk die terugkeert, maar in kindvriendelijker materiaal, is Maleficent. Angelina Jolie zal zeer waarschijnlijk opnieuw de titelrol vertolken, in nieuwe avonturen van de verkeerd begrepen heks. Het script is wederom van Linda Woolverton, die eerder ook The Beauty and the Beast en The Lion King schreef. 
 
Meer antihelden zullen we zien in Gambit, waarin de soms-schurk-soms-held uit de X-men stripboeken (en X- men Origins: Wolverine) vertolkt zal worden door Channing Tatum. Rupert Wyatt ( Rise of the Planet of the Apes) tekent voor de regie. 
 
Het klinkt als de titel voor een pulpfilm, maar Ghost Army, een nieuw aangekondigd project met als producenten Bradley Cooper en Todd Phillips (The Hangover) is toch echt gebaseerd op feiten. Ghost Army is een verfilming van het gelijknamige non-fictieboek over een speciale Amerikaanse legerdivisie die de nazi's om de tuin probeerden te leiden. Om de indruk te wekken dat het Amerikaanse leger veel groter was en op vele plekken aanwezig was, werd gebruik gemaakt van misleidende technieken als opblaasbare tanks, dummy's en nepradioberichten.  
 
Een ander onwaarschijnlijk waargebeurd oorlogsverhaal zal verteld worden in de film Stroop, onder regie van Hanro Smitsman (Skin, Schemer) en met een script van Willem Bosch (Van God Los, Feuten). De film zal gaan over IJsselsteinse autoverhuurder Mark Stroop, die het nieuws haalde toen hij twee huurauto's achterna ging naar Syrië . De auto's waren niet teruggebracht door twee jihadstrijders, en Mark Stroop besloot zijn auto's terug te halen met behulp van Dhr. Saman, een Koerdisch- Nederlandse politieman. Wie Mark Stroop zal gaan spelen is nog niet bekend.
 
En we sluiten af met meer onwaarschijnlijkheden: toen op 1 april bekend werd gemaakt dat Will Ferrell en Kristen Wiig in een Lifetime-film zouden gaan spelen, dachten de media aan een grap. Lifetime is een Amerikaanse zender die zich specialiseert in slecht gemaakte sensatiefilms, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen. Klassiekers in het genre zijn Mother, May I Sleep With Danger, No One Would Tell en She Woke Up Pregnant. De Lifetime-film van Ferrell en Wiig bleek geen grap te zijn: deze week werd de eerste trailer van A Deadly Adoption uitgebracht. Die ziet er alvast fantastisch slecht uit.