Vervolg Mary Poppins; Evel Knievel-biopic; Jennifer Lawrence als spion

En andere filmaankondigingen uit Hollywood

In het overzicht van nieuwe filmaankondigingen deze week een groot aantal films vol actie, waaronder een biopic van stuntman Evel Knievel, een spionnenfilm met Jennifer Lawrence en een nieuwe versie van Charlie's Angels. Maar ook vriendelijker vermaak, met verliefde bejaarden en 's werelds favoriete nanny.

Evel Knievel, de stuntman die onder meer in een raket de Grand Canyon overstak, wordt het onderwerp van een biografische film. Darren Aronofsky tekent voor de regie; Channing Tatum, die een groot Knievel-fan is, voor de hoofdrol.

De cultfilm Time After Time ( 1979), gebaseerd op het cultboek van Karl Alexander, wordt een tv-serie. In de film reist H.G Wells door de tijd om Jack The Ripper te pakken te krijgen, waarna ze samen in het heden belanden. Kevin Williamson, bekend van zijn scripts voor Scream en tv-series The Following en Dawson's Creek, is executive producer van de serie.

Disney maakt een nieuwe Mary Poppins -film. De nieuwe film wordt geen direct vervolg op de klassieke Disney-film, maar volgt andere avonturen van het titelpersonage. Rob Marshall (Chicago, Into the Woods) heeft getekend voor de regie. 
 
Martin McDonagh (In Bruges, Seven Psychopaths) is bezig met een nieuwe film, met de prachtige titel Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Frances McDormand (Fargo) speelt de rol van een moeder wier dochter vermoord wordt, waarop zij de strijd aangaat met de incompetente, racistische politie in haar dorp.

Actrice Jennifer Lawrence en regisseur Francis Lawrence (geen familie) werken na de laatste twee Hunger Games-films opnieuw samen, aan een spionnenfilm genaamd Red Sparrow. Over Russische meisjes die in de Koude Oorlog tot spion worden opgeleid, met een nadruk op hun sexappeal als wapen. 

Ook voor de derde keer in hun carrière samen: Robert Redford en Jane Fonda, in de Netflix-film Our Souls at Night. De film, gebaseerd op een boek van Kent Haruf, gaat over een weduwe en een weduwnaar die 's nachts (platonisch ) naast elkaar in bed slapen om de eenzaamheid te bestrijden. 

Elizabeth Banks gaat een reboot maken van de klassieke tv-serie Charlie' s Angels. Gezien haar staat van dienst als acteur en regisseur (Pitch Perfect 2) is het waarschijnlijk dat de focus (nog meer dan in de eerdere verfilmingen met Drew Barrymore, Lucy Liu en Cameron Diaz) zal komen te liggen op komedie in plaats van actie.