Tweede editie Vlaamse Film Festival in mei

In Utrecht en Amsterdam

Van 7 t/m 10 mei zal de tweede editie van het Vlaamse Film Festival plaatsvinden in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Op 15 en 16 mei volgt een ‘on tour’-programma in het Amsterdamse Kriterion. Amai!

Het festival is vorig jaar in het leven geroepen om de Vlaamse film een podium te geven. Na de succesvolle eerste editie en veel nieuwe filmproducties van onze Zuiderburen is het nu tijd voor de tweede editie. Dit jaar is er ook aandacht voor het twintigjarige bestaan van het cultureel verdrag tussen Nederland en Vlaanderen.

Was er vorig jaar tijdens het festival nog een ‘inhaalprogramma’ dat mensen de kans gaf klassiekers uit de Vlaamse cinema te bekijken; dit jaar toont het LHC enkel nieuwe films. Het programma bestaat uit lange speelfilms, korte films en tv- series. In samenwerking met het Holland Animation Film Festival is er ook een animatie-programma samengesteld. Er zullen ook Q&A’s worden georganiseerd waardoor het publiek in dialoog kan gaan met verschillende Vlaamse filmmakers.

Naast het filmprogramma is er ook een uitgebreid randprogramma. Zo worden er talkshows georganiseerd door VPRO Cinema, het Literatuurhuis en deBuren, verzorgen poppodium EKKO en De Brakke Grond livemuziek, en staan er verschillende Belgische biertjes en gerechten uit de Vlaamse keuken op het menu.

Op 15 en 16 mei volgt er een on tour-programma in het Amsterdamse Kriterion. Vanaf half april start de kaartverkoop en is het volledige programma te vinden op de site van het VFF.