Trainspotting 2, remake Suspiria, regiedebuut Halina Reijn

En meer nieuwe filmaankondigingen

In deze festivalperiode, met onder andere Venetië, Telluride en het Nederlandse Film Festival, worden er een hoop nieuwe films aangekondigd. Zo bracht Danny Boyle nieuws over Trainspotting 2, onthulde Luca Guadagnino in Venetië meteen de opvolger van zijn film A Bigger Splash, en laat Halina Reijn net op tijd voor het NFF weten dat ze werkt aan haar regiedebuut.

Luca Guadagnino, regisseur van Io sono l'amore, met Tilda Swinton, en La Piscine-remake A Bigger Splash, weer met Swinton, gaat zich wagen aan een remake van Dario Argento's Suspiria. Die kleurrijke film geldt als een klassieker in het horrorgenre, en het verhaal rondom een dansschool bevolkt door heksen leent zich voor de weelderige stijl van Guadagnino. Hopelijk is er een rol voor Tilda Swinton.
 
Meer horror vinden we in Cropsey, een nieuw aangekondigde film van Dreamworks. Frank Marshall, befaamde producer van onder meer Back to the Future en Indiana Jones, produceert de film over een groep jongeren op een zomerkamp dat geteisterd wordt door een mysterieus figuur. Gepoogd wordt de gezinsvriendelijke toon van Gremlins en The Goonies na te bootsen.
 
Scriptschrijver Christopher Yost (Thor: The Dark World) werkt aan een Amerikaans-Chinese coproductie gebaseerd op de zestiende-eeuwse Chinese roman Journey to the West. De klassieke legende gaat over de reis van de apenkoning door een mythisch Chinees landschap. Voor deze hervertelling worden de gebeurtenissen naar het heden verplaatst. Een regisseur is nog niet bekendgemaakt. 
 
Regisseur Danny Boyle komt met een vervolg op zijn doorbraakfilm Trainspotting. Alle vier de hoofdrolspelers (Ewan McGregor, Ewen Bremner, Johnny Lee Miller en Robert Carlyle) doen weer mee. Het script van Trainspotting 2 is geschreven door John Hodge, gebaseerd op Irvine Welsh' boek Porno, het vervolg op de roman Trainspotting. Als het aan Danny Boyle ligt wordt het zijn volgende project.
 
Halina Reijn werkt aan haar regiedebuut, The Locus of Control. Carice van Houten en Marwan Kenzari spelen de hoofdrollen. Halina Reijn en Carice van Houten werkten als actrices vaker samen , onder meer in de films Valkyrie, Zwartboek en Suzy Q.