Stephen Kings The Dark Tower verfilmd

En meer filmaankondigingen

De boekenreeks The Dark Tower van Stephen King wordt verfilmd, makers van The Lego Movie brengen The Flash weer op het doek en Pinokkio wordt de zoveelste live-action-remake van een Disney-film. Lees hier het overzicht van de interessantste filmaankondigingen van de afgelopen week.

Producenten Sony en MRC bundelen hun krachten om een franchise te maken van Stephen Kings tot nog toe acht-delige boekenserie The Dark Tower .  De horror/fantasy-boeken spelen af in een magische wereld waarin een scherpschutter op zoek gaat naar de donkere toren. Akiva Goldsman (A Beautiful Mind, The Da Vinci Code) en Jeff Pinkner (The Amazing Spider-man 2) schrijven het script voor de eerste film, dat ze baseren op The Gunslinger (het eerste boek uit de serie) uit 1982. De zoektocht naar een regisseur is gestart.

Reese Witherspoon gaat na het succes van de door haar geproduceerde films Wild en Gone Girl nu ook de boekverfilming The Luckiest Girl Alive produceren. Dit terwijl het boek van Jessica Knoll – over een 28-jarige vrouw in New York die wordt geteisterd door een trauma uit haar verleden – nog niet eens in de schappen ligt. Het lijkt erop dat Witherspoon zelf niet zal meespelen in de film.Regisseurs- en schrijversteam Phil Lord en Christopher Miller (The Lego Movie, 21 Jump Street) werken aan een script over The Flash, een superheld die bovenmenselijke snelheid heeft. Ezra Miller (We Need to Talk About Kevin) gaat The Flash spelen. Lord en Miller hebben nog niet toegezegd de film ook te gaan regisseren. De film wordt verwacht op 23 maart 2018, nog even wachten dus.

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen: Disney heeft nu ook de live-action-versie van Pinokkio aangekondigd. Eerder kondigden ze Junglebook, Dumbo, Beauty and the Beast, Mulan, Winnie de Poeh en een vervolg op Alice in Wonderland aan. Peter Hedges ( What’s Eating Gilbert Grape) werkt momenteel aan het script, terwijl Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth) zich gelijktijdig opmaakt om een andere, duistere versie van het verhaal te maken.

Spike Lee (Malcolm X) gaat met Kanye West samenwerken aan de dramafilm Chiraq, nee niet over de Franse oud-president, maar over de stad Chicago, die zo werd genoemd na een stijging van geweldsdelicten met geweren. Na meerdere cameo’s maakt Kanye West met deze film zijn acteerdebuut. Spike Lee maakt de film in opdracht van Amazon Studios en schijnt Samuel L. Jackson en Jeremy Piven voor rollen te willen strikken.De romantische komedie She’s All That (1999) krijgt een remake. De film met Freddie Prinze Jr. en Rachael Leigh Cook in de hoofdrollen was zelf gebaseerd op het toneelstuk My Fair Lady. De nieuwe versie volgt hetzelfde verhaal en wordt geregisseerd door Kenny Leon, die ook de remake  van Steel Magnolias maakte.