Schurkennieuws

Eerste beelden Hateful Eight, nieuwe Pennywise en meer

De afgelopen dagen was er veel nieuws rond filmschurken. Een overzicht, met onder meer beelden van de ruige cowboys uit Tarantino’s Hateful Eight, Will Poulter als de clown Pennywise, Jason Momoa als tegenstander van de Magnificent Seven en Jennifer Aniston als gemene moeder.

In Entertainment Weekly zijn eerste beelden gepubliceerd van Quentin Tarantino’s nieuwe western The Hateful Eight, die later dit jaar wordt verwacht. Van de acht hoofdrollen worden er maar liefst zes vervuld door acteurs die eerder met Tarantino werkten: Bruce Dern (Django Unchained), Michael Madsen (Reservoir Dogs), Samuel L. Jackson (Pulp Fiction), Tim Roth ( Reservoir Dogs), Kurt Russell (Death Proof) en Walton Goggins (Django Unchained ). De overige hoofdrollen zijn voor Jennifer Jason Leigh (The Machinist) en Demian Bichir (The Heat). Bekijk hier foto’s van de cast.

Nadat Will Poulter menige toeschouwer aan het lachen maakte met zijn rol in We’re the Millers, bekeert hij zich voor zijn volgende film tot de dark side: hij gaat Pennywise spelen in de remake van de miniserie It (1990), naar het gelijknamige boek van Stephen King. Pennywise, de enge clown die kinderen vermoordt, werd eerder gespeeld door Tim Curry. Het is nog even afwachten of diens iconisch enge rol kan worden geëvenaard – de nieuwe It heeft nog geen releasedatum. Cary Fukunaga (True Detective) gaat de film regisseren.

De cast van de nieuwe fantasyfilm Albion: Rise of the Danann is aangevuld. John Cleese gaat de slechterik spelen en Debra Messing (Will & Grace) heeft de rol van koningin bemachtigd. De film gaat over een twaalfjarig meisje dat met een magisch zwart paard in de mysterieuze wereld  van Albion terechtkomt. Cleese speelt de tirannieke leider van Albion. De film wordt in 2016 verwacht.De eerste schurk van de Magnificent Seven-remake is bekendgemaakt: Jason ‘Drogo’ Momoa (Game of Thrones, Conan the Barbarion) gaat een rovende baron spelen die het heeft voorzien op een dorp met een nabijgelegen goudmijn. Hij neemt het op tegen de reeds bekende cast, bestaande uit Wagner Moura (Tropa de Elite), Denzel Washington (American Gangster), Chris Pratt ( Guardians of the Galaxy), Ethan Hawke (Gattaca) en Haley Bennett (The Equalizer ). In de aankomende film Batman vs. Superman: Dawn of Justice zal Momoa wel aan de goede kant staan: hij speelt hier de superheld Aquaman.

In maart meldden we al dat Jennifer Aniston (Friends, We’re the Millers ) in de komedie Mean Moms zou gaan spelen; nu is ook duidelijk dat ze de hoofdrol zal spelen in de film, die wordt geregisseerd door Sean Anders ( Horrible Bosses 2). Mean Moms is in zekere zin een vervolg op Mean Girls (2004), maar in hoeverre de films qua verhaal overlappen, is niet duidelijk. In onder meer Horrible Bosses toonde Aniston al aan dat ze meer kan spelen dan alleen lieve, sympathieke rollen.