Remake Sister Act, live-actionversie Fantasia

Disney-nieuws

Disney Studios heeft de afgelopen dagen weer een aantal nieuwe projecten aangekondigd. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

 
Sister Act, een film die nog regelmatig op televisie langskomt en geldt als het toppunt van Whoopi Goldbergs succes, krijgt een remake. De nieuwe film, die eveneens gaat over een nachtclubzangeres die onderduikt in een klooster, wordt geschreven door Kirsten Smith en Karen McCullah. Zij schreven eerder onder andere Legally Blonde. Producent is Allison Shearmur, ook bekend van Disney's recente Cinderella. De rest van de cast en crew is nog niet bekend.

Ook heeft Disney aangekondigd een televisieversie te maken van hun hit Tangled. De televisieserie wordt gemaakt voor The Disney Channel, en het creatieve team is grotendeels gelijk gebleven: Mandy Moore en Zachary Levi doen weer stemmen, en de liedjes worden wederom geschreven door Alan Menken en Glenn Slater.
 
Een recente trend van Disney is het omtoveren van hun tekenfilmsuccessen naar live- action. Na speelfilmversies van Cinderella, Maleficent en Alice (uit Alice in Wonderland), is het nu de beurt aan een heel onverwachte kandidaat: Chernobog. Deze gigantische demon speelt een rol in een kort segment in Fantasia: Night on Bald Mountain. Het is nog onduidelijk welke vorm deze film krijgt, en of de toonzetting even duister blijft. De film is de laatste aankondiging in een grote rij aankondigingen van live action-versies, die verder bestaat uit The Jungle Book, Alice in Wonderland 2, Beauty and the Beast, Mulan , Pete's Dragon, Winnie the Pooh, Dumbo, Pinocchio en Tinkerbell.

Wat we niet kunnen verwachten in het rijtje aankomende films is Tron 3 . Na lange onduidelijkheid heeft Disney nu officieel laten weten dat het niet doorgaat met de franchise, ook al tekenden Olivia Wilde en Garett Hedlund contracten om terug te keren. Het meest teleurstellende van dit nieuws is dat een soundtrack van Daft Punk er dus ook niet meer in zit.

En tot slot een voorproefje van de nieuwste Pixarfilm, The Good Dinosaur . We hebben lang op de film moeten wachten. Pixar besloot aan aantal jaar geleden, terwijl de film al voor een deel af was, weer van voren af aan te beginnen, wat intern tot veel commotie leidde. Of het de moeite waard is valt nog niet echt te zien, want het betreft hier slechts een teaser. De designs van de dinosaurussen zien er in ieder geval al wel uniek uit.