Remake Nosferatu, Prometheus 2 en… Harry Potter Jr.?

Nieuwe filmaankondingen uit Hollywood

Een groot aantal nieuwe films werd afgelopen week aangekondigd, waaronder een aantal bizarre producties zoals een film gebaseerd op snoepjesmerk PEZ en een film rondom spellenfranchise Dungeons and Dragons. Gelukkig zitten er ook films met meer potentie in de pijplijn, waarvan hier enkele worden uitgelicht.

Regisseur Mike Mills, die Christopher Plummer naar een Oscar regisseerde met komisch drama Beginners, heeft een nieuwe film op stapel staan, genaamd 20th Century Women. Anette Bening en Billy Crudup spelen rollen in de film over een alleenstaande moeder (Bening) die eind jaren zeventig moeite heeft met de opvoeding van haar tienerzoon en daarbij hulp krijgt van de hippie- achtige huurder (Crudup) die in haar tuinhuis woont.
 
Een echte 21st Century Woman zal te zien zijn in de biografie van Ronda Rousey , waarin het leven van de mixed martial arts-kampioene en actrice uiteengezet zal worden. Omdat de schoenen van de vechtersbazin moeilijk door een ander te vullen zijn, speelt Ronda Rousey zichzelf. 
 
Meer knokpartijen zullen we zien in Neil Marshall's nieuwste film The Sentence, een futuristische wraakthriller die omschreven wordt als een variant op cultklassieker Death Wish. Marshall werd bekend met de horrorfilm The Descent, en tekende recentelijk nog voor een aantal lovend ontvangen afleveringen van Game of Thrones. 
 
Nog meer sciencefiction: Prometheus 2 . Meerdere malen leek de geplande sequel van Prometheus (en horrorklassieker Alien) niet van de grond te komen, maar nu is er toch echt groen licht, met Ridley Scott wederom in de regiestoel. De opnames starten waarschijnlijk komende januari. 
 
Count Orlock, de vampier uit klassieke zwijgende film Nosferatu: eine Symphonie des Grauens, werd al eens opnieuw tot leven gewekt in Werner Herzog's puike Nosferatu: Phantom Der Nacht. Dit keer doet regisseur Robert Eggers een nieuwe poging tot een remake van Nosferatu. Eggers is vooral bekend vanwege zijn debuutfilm The Witch, een horrorfilm die afgelopen Sundance-festival een favoriet was bij publiek en critici.
 
In tegenstelling tot Count Orlock heeft de trol uit Troll en Troll 2 nooit kunnen rekenen op klassieke status binnen het horrorgenre. Dus gooien de makers het voor een nieuw vervolg maar over een andere boeg. Het helpt dat de protagonist uit het eerste deel de naam Harry Potter Jr. had, lang voordat J.K. Rowling de avonturen over de tovenaarsleerling neerpende. De nieuwe Troll-film heet dan ook Troll: The Rise of Harry Potter Jr. De filmmakers hopen dat deze nieuwe ‘Harry Potter-film’ lucratief genoeg is voor een trilogie . 
 
Misschien heeft de film Battling Boy dan nog meer weg van Rowlings Harry Potter. De verfilming van een strip van Paul Pope gaat over een uitverkoren twaalfjarige die vecht tegen monsters. In dit geval niet met een toverstokje maar met t-shirts. Battling Boy kan namelijk de afbeeldingen op zijn t-shirt (waaronder dinosauriërs) oproepen als hulp in gevechten. De regie is in handen van Patrick Osborne, die de charmante Disney- short Feast regisseerde.